Egyszerre ropogós és omlós bőrös sült csirkemell kakukkfüves pácban: így biztos, hogy nem szárad ki a hús

Érdemes néha bőrös csirkemellet is készítened, mert egészen ropogós és szaftos fogást süthetsz belőle.

boros csirke
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne mindig filézve vásárold a csirkemellet! Ha csontosat szerzel be, egy éles kés segítségével néhány mozdulattal könnyen kifilézheted, a bőre pedig ellenállhatatlanul ropogósra pirul a sütőben. Elkészítés előtt néhány órát tartsd illatos, kakukkfüves pácban.

Kakukkfüves bőrös sült csirkemell

Hozzávalók

  • 1 nagy csontos, bőrös csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss rozmaring
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 0.5 dl olívaolaj + kevés a sütéshez
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • 0.5 citrom leve és reszelt héja
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet egy éles késsel középen vágd ketté, a csontját szedd ki, és tedd félre, a húst pedig dörzsöld be sóval és borssal. A páchoz vegyítsd el a citromlevet, bort és az olajat, reszeld hozzá a citrom héját, adj hozzá zúzott fokhagymát, apríts bele friss rozmaringot és kakukkfüvet, és ezzel a lével kend meg a csirkedarabokat. Lefedve pihentesd a hűtőben 3-4 órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy serpenyőben kevés olajon piríts kérget a csirkére, majd helyezd a darabokat egy tepsibe, és alufóliával letakarva süsd őket nagyjából 45 percig, amíg igazán omlóssá válnak. Időnként locsolgasd a szaftjával, hogy ne száradjon ki. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
 

A visszamaradt csontból isteni, vitamindús csontlevest készíthetsz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük