Egyszerre ropogós és omlós bőrös sült csirkemell kakukkfüves pácban: így biztos, hogy nem szárad ki a hús
Érdemes néha bőrös csirkemellet is készítened, mert egészen ropogós és szaftos fogást süthetsz belőle.

- Izgalmas és nőies a tavaszi divat legsikkesebb párosa: így viseld csinosan a szaténszoknyát kötött pulóverrel »
- A szuper nőies francia konty a megoldás, ha nincs sok időd rendbe szedni a hajad: könnyen elkészül »
- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
Ne mindig filézve vásárold a csirkemellet! Ha csontosat szerzel be, egy éles kés segítségével néhány mozdulattal könnyen kifilézheted, a bőre pedig ellenállhatatlanul ropogósra pirul a sütőben. Elkészítés előtt néhány órát tartsd illatos, kakukkfüves pácban.
Kakukkfüves bőrös sült csirkemell
Hozzávalók
- 1 nagy csontos, bőrös csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál friss rozmaring
- 1 evőkanál friss kakukkfű
- 0.5 dl olívaolaj + kevés a sütéshez
- 0.5 dl száraz fehérbor
- 0.5 citrom leve és reszelt héja
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet egy éles késsel középen vágd ketté, a csontját szedd ki, és tedd félre, a húst pedig dörzsöld be sóval és borssal. A páchoz vegyítsd el a citromlevet, bort és az olajat, reszeld hozzá a citrom héját, adj hozzá zúzott fokhagymát, apríts bele friss rozmaringot és kakukkfüvet, és ezzel a lével kend meg a csirkedarabokat. Lefedve pihentesd a hűtőben 3-4 órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy serpenyőben kevés olajon piríts kérget a csirkére, majd helyezd a darabokat egy tepsibe, és alufóliával letakarva süsd őket nagyjából 45 percig, amíg igazán omlóssá válnak. Időnként locsolgasd a szaftjával, hogy ne száradjon ki. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
A visszamaradt csontból isteni, vitamindús csontlevest készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept