4 ínycsiklandó karácsonyi húsétel
Nincs ötleted az ünnepi főételt illetően? Különlegeset, mégis klasszikusat szeretnél? Válogass receptjeink között!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

3 kardigánfazon, amitől karcsúbbnak tűnik az alakod »

6 tipp, amitől szépséges és rémséges lehetsz Halloweenkor »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aszalt szilvával töltött pulykamelltekercs

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamellfilé
  • 20 dkg szeletelt gépsonka
  • 1 csomag lapkasajt
  • 15 dkg aszalt szilva
  • bors
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

A pulykamellet vágd vékony szeletekre, klopfold ki, sózd és borsozd. Közben az aszalt szilvát áztasd meleg vízben. A husikra rakj egy szelet gépsonkát és egy szelet sajtot.

A megázott és kimagozott szilvából rakj két-három darabot minden húsra. Az egészet óvatosan tekerd össze, és tűzd meg fogpiszkálókkal. A tekercseket panírozd be úgy, hogy a végeiken ne tudjon kifolyni a sajt. Kis lángon, bő olajban süsd barnára.

Csirke diós-tejszínes mártással, mézes sült almával

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 fej hagyma
  • 4 dl félédes fehérbor
  • 3-4 dl tejszín
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 3 db savanyú alma
  • méz

A jó nagy csirkemell-darabokat sózd be, a hagymákat karikázd fel. Egy tálba rétegezd a husit és a hagymát egymásra, locsold meg a borral úgy, hogy ellepje, majd tedd be a hűtőbe egy éjszakára. Másnap egy tepsibe tedd bele a bepácolt csirkét, és tedd rá a mézzel megkent almaszeleteket. A leszűrt pácléből önts a husi alá, és tedd be előmelegített sütőbe, közepes lángra. Sülés közben néha locsolgasd meg a maradék páclével. Eközben egy serpenyőben pirítsd meg a diót. A tejszínt forrald fel, sózd, majd sűrítsd a pirított dióval. A csirkét és az almát szedd tálra, a mártást külön edényben kínáld hozzá.

Halfilé gombával sütve

Hozzávalók:

  • 60 dkg tengeri halfilé egy darabban, bőr nélkül
  • 10 dkg vaj
  • 3 szál póréhagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg apró sampinyon gomba
  • 8 ív sütőpapír

A póréhagymát vágd karikára, a paradicsomot és a gombát negyedeld, a halat vágd nyolc egyforma darabra. A vajat olvaszd fel, majd hűtsd ki. A zöldségeket keverd össze, sózd és borsozd meg. Fektess egymásra két sütőpapírt, a felsőt kend meg vajjal, majd tegyél rá két halszeletet, és oszlasd el rajtuk a zöldségeket. A papírt csomagold össze, mintha egy szaloncukrot készítenél, a végeit cérnával kösd össze. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, süsd húsz percig a középső rácson. A halat a zöldségekkel és krumplipürével tálald.

Hátszín mazsolás-currys rizzsel

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahátszín
  • 8 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs
  • 5 dl zöldségleves, kockából
  • 1 evőkanál curry
  • 15 dkg mazsola

A húst dörzsöld be sóval és borssal, majd a felforrósított olajban pirítsd meg mindenhol. Ezután fektesd tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd 35 percig. Vedd ki, csomagold alufóliába, és pihentesd. A hagymát vágd apróra, és pirítsd meg olajon, add hozzá a megmosott és lecsepegtetett rizst, és azt is pirítsd meg kicsit. Ezt az egészet öntsd fel a levessel, keverd bele a curryt, és fedő alatt főzd húsz percig. Félidőben keverd bele a mazsolát. A főzés végén a felesleges vizet öntsd le a rizsről, sóval, borssal ízesítsd. A húst csomagold ki, vágd vékony szeletekre, és a mazsolás rizzsel kínáld.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló