A tökéletes házi zsemlemorzsa titka: ezzel lesz a legfinomabb a panír
A házi zsemlemorzsával minden rántott hús és zöldség csak sokkal finomabb lesz.
Házi zsemlemorzsát több okból érdemes készíteni. Sokkal olcsóbb, mint a túlárazott bolti, kitűnő maradékmentés, biztos, hogy semmi felesleges adalékanyag nincs benne, és pofonegyszerű. Ha csak teheted, szánj rá néhány percet, és meglátod, az eredmény meghálálja.
Házi zsemlemorzsa készítése
Hozzávalók 10 adaghoz
- 20 dkg száraz pékáru (kifli, zsemle, kenyér)
Elkészítés:
Házi zsemlemorzsát gyakorlatilag bármilyen száraz pékáruból készíthetsz, tehát a kifli vagy a kenyér is megfelelő hozzá. A már nem túl friss, szikkadásnak indult darabokat vágd egyforma kockákra, és tedd egy tálcára két-három napra. Ennyi idő elég nekik, hogy teljesen megszáradjanak. Ekkor aprítsd fel őket. Ha nagyobb szemű morzsát szeretnél, nagy lyukú reszelőn reszeld le a darabokat, vagy sodrófával menj rajtuk végig néhányszor. Erre főleg a zsemle és a kifli alkalmas. Finom szemcséket mindegyik típusból gyárthatsz, ilyenkor egyszerűen tedd őket aprítógépbe.
Fantasztikusan finom lesz ezzel a bundával a töltött karaj is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept