Hagymás, sütőtökös ragu egyszerűen: egyedényes, könnyű ebéd
A sütőtökös ragu az ízlelőbimbókat kényeztető fogás, amelyben az édes és a sós ízek csodás harmóniában vannak.
Még mindig kapható a boltban és a piacon sütőtök, amit az egészségünk miatt is érdemes időről időre beiktatni az étrendbe. Nem csak sütve, önmagában jó, de a különböző fűszerek is illenek hozzá. Főzz belőle ízletes ragut még idén télen! Hasonlóan készül, mint a pörkölt, csak teljesen húsmentes. Kínálhatod kuszkusszal, rizzsel, galuskával, feldobhatod továbbá tejföllel is.
Hagymás, sütőtökös ragu
Hozzávalók
- 1 db sütőtök
- 1 dl passzírozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- petrezselyem
Elkészítés:
A sütőtököt mosd meg, pucold meg, és vágd körülbelül 1x1 centis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Az olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd hozzá a fokhagymát. Tedd rá a tököt, és kevergetve süsd egy percig. Add hozzá a paradicsompürét, a paprikát, majd sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, köménnyel, és öntsd fel vízzel. Közepes lángon főzd 40 percig, közben kevergesd, ha szükséges, önts még hozzá vizet. Akkor van kész, ha a sütőtök puha. Amennyiben jó sűrű szószt szeretnél, a vége felé szórj a lébe kevés lisztet. Tálalás előtt pedig ízesítsd petrezselyemmel.
A változatosan felhasználható sütőtök a tésztára is tökéletes. A tejszínes-sajtos szósszal egyszerűen csúcs!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció