Hagymás, sütőtökös ragu egyszerűen: egyedényes, könnyű ebéd
A sütőtökös ragu az ízlelőbimbókat kényeztető fogás, amelyben az édes és a sós ízek csodás harmóniában vannak.

sutotokos-ragu
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még mindig kapható a boltban és a piacon sütőtök, amit az egészségünk miatt is érdemes időről időre beiktatni az étrendbe. Nem csak sütve, önmagában jó, de a különböző fűszerek is illenek hozzá. Főzz belőle ízletes ragut még idén télen! Hasonlóan készül, mint a pörkölt, csak teljesen húsmentes. Kínálhatod kuszkusszal, rizzsel, galuskával, feldobhatod továbbá tejföllel is.  

Hagymás, sütőtökös ragu

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 1 dl passzírozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 db paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg, pucold meg, és vágd körülbelül 1x1 centis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Az olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd hozzá a fokhagymát. Tedd rá a tököt, és kevergetve süsd egy percig. Add hozzá a paradicsompürét, a paprikát, majd sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, köménnyel, és öntsd fel vízzel. Közepes lángon főzd 40 percig, közben kevergesd, ha szükséges, önts még hozzá vizet. Akkor van kész, ha a sütőtök puha. Amennyiben jó sűrű szószt szeretnél, a vége felé szórj a lébe kevés lisztet. Tálalás előtt pedig ízesítsd petrezselyemmel.   
A változatosan felhasználható sütőtök a tésztára is tökéletes. A tejszínes-sajtos szósszal egyszerűen csúcs! 

Ezt is szeretjük