Hagymás, sütőtökös ragu egyszerűen: egyedényes, könnyű ebéd
A sütőtökös ragu az ízlelőbimbókat kényeztető fogás, amelyben az édes és a sós ízek csodás harmóniában vannak.


- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Volumennövelő frizurák, amelyek felerősítik a nőiességet: ezek a nők nem bánták meg a hajvágást »
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Még mindig kapható a boltban és a piacon sütőtök, amit az egészségünk miatt is érdemes időről időre beiktatni az étrendbe. Nem csak sütve, önmagában jó, de a különböző fűszerek is illenek hozzá. Főzz belőle ízletes ragut még idén télen! Hasonlóan készül, mint a pörkölt, csak teljesen húsmentes. Kínálhatod kuszkusszal, rizzsel, galuskával, feldobhatod továbbá tejföllel is.
Hagymás, sütőtökös ragu
Hozzávalók:
- 1 db sütőtök
- 1 dl passzírozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 db paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- petrezselyem
Elkészítés:
A sütőtököt mosd meg, pucold meg, és vágd körülbelül 1x1 centis kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Az olívaolajat hevítsd fel, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd hozzá a fokhagymát. Tedd rá a tököt, és kevergetve süsd egy percig. Add hozzá a paradicsompürét, a paprikát, majd sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, köménnyel, és öntsd fel vízzel. Közepes lángon főzd 40 percig, közben kevergesd, ha szükséges, önts még hozzá vizet. Akkor van kész, ha a sütőtök puha. Amennyiben jó sűrű szószt szeretnél, a vége felé szórj a lébe kevés lisztet. Tálalás előtt pedig ízesítsd petrezselyemmel.
A változatosan felhasználható sütőtök a tésztára is tökéletes. A tejszínes-sajtos szósszal egyszerűen csúcs!
Még több recept