Hagymás pogácsa a nagyi receptje szerint
Sokáig puha marad
A réteges hagymás pogácsát akkor is el tudod készíteni, ha még soha nem hajtogattál tésztát.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázzsal és wellness-szel kombinált élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Férfi még nem öltözött fel ennyire hülyén - Elmondjuk, miért tette »

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

A '90-es évek kedvenc manökenje volt: rövid fazonjai divatosabbak, mint valaha »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymás pogácsa illata pillanatok alatt beteríti a konyhát. Az íze pedig nagyszerű. Melegen különösen finom, de másnap is olyan friss, mintha a sütőből vetted volna ki. Már bármikor hozzájuthatsz újhagymához, ha még sincs otthon, lilahagymával is elkészítheted a pogácsát Galgóczi Csilla receptje szerint.

Hozzávalók 36 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárga
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál vegeta
  • 1 teáskanál cukor

Kenéshez

  • 5 dkg vaj

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt morzsold langyos tejbe, szórd rá a cukrot és hagyd felfutni öt-tíz perc alatt. Ha megnő a térfogata, a teteje habos, rakd egy tálba a lisztet, add hozzá az élesztőt, a tejfölt, a puha vajat, a tojások sárgáját, a vegetát és a sót. Alaposan dolgozd ki. Addig dagaszd a tésztát, amíg elválik a kezedtől és az edény falától. Meleg helyen, konyharuhával letakarva keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.

Az újhagymát mosás után csepegtesd le, és a zöld részét vágd apró darabokra. Olvassz fel a mikróban öt deka vajat. A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsd téglalap alakúra, majd vékonyan kend rá az olvasztott vajat, és egyenletesen szórd meg az aprított hagymával. A szokásos módon kezdd hajtogatni. Először alulról felfelé, azután felülről lefelé hajtsd egymásra a tésztát. Utána a bal harmadát hajtsd a tészta tetejére, a jobb harmadát pedig alá. Konyharuhával letakarva 20 percig pihentesd. Ezt követően ismét nyújtsd ki, kend meg vajjal, és hajtogasd ugyanolyan sorrendben, mint az előbb. Ezt a műveletet újabb 20 perces pihentetés után ismételd meg.

Végül nyújtsd ki a tésztát másfél ujjnyi vastagra, egy éles késsel rácsozd be a tetejét. Lisztbe mártott, kisebb méretű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Pakold a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb, kend le egy egész, felvert tojással, és hagyd addig kelni, amíg a sütő bemelegszik. Utána 170 fokon 18-20 perc alatt süsd aranybarnára.

Blog.hu ajánló