Görög saláta bazsalikommal
Egy finom görög saláta bármikor jól tud esni, akár a főétel mellé fogyasztod, akár csak magában.
Ha vendégeket vársz, időben kezdj hozzá az elkészítéséhez, mert ennél a salátánál fontos, hogy álljon pár órát.
A görög saláta legjellemzőbb összetevője a benne levő feta sajt - minél több van belőle, annál jobb.
Görög saláta
Hozzávalók:
- 5 paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 2 tv paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 15 dkg olívabogyó
- 40 dkg fetasajt
- 1 csokor bazsalikom
- olívaolaj
- citromlé
Elkészítés ideje:
3 óra.
Elkészítés menete:
Egy kisebb tálkában készítsd el a dresszinget. Ehhez kelleni fog az olívaolajból körülbelül egy deciliternyi, pár csepp citromlé, ebbe beletörve a fokhagyma és egy jó evőkanálnyi bazsalikom. Ha ezeket összekeverted, tedd félre nagyjából egy órára állni, addig aprítsd fel a zöldségeket. A paradicsomokat kockázd fel, a lilahagymát szintén, az uborkát vágd karikákra, vagy ha az jobban tetszik, kockázhatod is, bár így kicsit macerásabb.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A sajtot is kockázd fel, és a paprika se maradjon ki. Ha mindennel megvagy, öntsd bele egy tálba az egészet, szórd meg az olívabogyókkal, és ha már eleget állt az öntet, locsold rá. Kézzel forgasd át egy párszor az egészet, hogy az öntet átjárjon mindent, majd tedd félre legalább egy órára állni a salátát, hogy az ízek összeérjenek.
Még több finom saláta!
Ha a zöldséges ételek nagy kedvelője vagy, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- egytálétel
- karfiol
Szalonnás rakott karfiol sok sajttal
- húsételek
- rakott zöldség
Villámgyors hétköznapi vacsora
- zöldség
- cukkini