Gesztenyepüré házilag
Ugyan sokkal gyorsabban elkészítheted a gesztenyepürét masszából, de az íze miatt érdemes ezt is kipróbálnod.
A gesztenyemassza lereszelésénél egy kicsit többet jelent az igazi gesztenyepüré, ne légy rest, készítsd el úgy, ahogyan elődeink, és élvezd a nosztalgikus ízeket.


Az ízét gazdagíthatod némi vanília segítségével, az állagán pedig egy kis olvasztott vajjal lágyíthatsz.
Gesztenyepüré
Hozzávalók:
- 1 kg gesztenye
- 15 dkg méz
- 2 evőkanál rum
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A kevés hozzávaló kissé becsapós, mert ugyan valóban elég lesz ennyi alapanyag, azonban ez nem jelenti azt, hogy munkád is kevés lesz. Egy nagyobb lábasban, amiben majd elférnek a gesztenyék, forralj vizet, metszd be a páciensek tetejét, és úsztasd meg benne az összes példányt - lehetőleg szép nagyokat válogass össze, hogy megkönnyítsd a dolgod. Miután átmelegedtek, távolítsd el a héjukat - mindig csak annyit vegyél ki egyszerre, amit gyorsan meg tudsz pucolni, melegen sokkal könnyebb ez a művelet.
Az eltávolított héjú gesztenyéket daráld le egy húsdarálón, a legjobb az, ha még melegen tudod ezen is átküldeni őket. Innen már gyerekjáték a feladat, add hozzá a mézet és a rumot, mindkettő mennyiségét ízlés szerint variálhatod, keverd egyenletes masszává az egészet, és már kész is van. Amiről úgy gondolod, hogy nem fogod elfogyasztani hirtelen, azt fagyaszd le.
A hazai cukrászdák kedvencei
Ha egy jó desszertre vágysz, nem kell elvándorolnod a legközelebbi cukiba, inkább készítsd el otthon a legfinomabb édességeket!
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- kávé
Csokoládés-karamellás szelet

- cukor
- tészta
Édes rakott tészta

- kakaó
- sütemény