Egészben sült fokhagymás csirke
Ezt tedd, hogy ropogós legyen a bőre
A sült csirke a fokhagymától még ízletesebb lesz.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült csirke az egyik legváltozatosabban elkészíthető ételek egyike. Próbáld ki például sok fokhagymával. Néhány praktikával a megszokottnál még zamatosabbá teheted a húst. Rakhatsz a csirke mellé krumplit, akkor köretet sem kell hozzá készíteni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész csirke
  • 10 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg jó alaposan, csepegtesd le. Ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el, és papírtörlővel töröld szárazra. Belülről sózd meg, rakd az üregbe a citromot. A vajat olvaszd fel a mikróban, keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával, és kívül kend be vele jól a húst. Ettől a bőre még ropogósabb, pirosabb lesz. Ezt a műveletet érdemes már a zsiradékkal kikent tepsi felett végezni.

A csirke két lábát kösd össze, hogy sütés közben ne tudjon szétterülni. Önts alá fél deci vizet. Alufóliával fedd le a tepsit, és helyezd előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon bő egy órán át. Ekkor szúrj bele egy hústűt vagy éles kést. Ha tiszta lé folyik ki belőle, vedd le róla az alufóliát, majd hagyd, hogy szépen megpiruljon.

Blog.hu ajánló