Fokhagymás pulykaszárny ropogósra sütve: így készíts olcsón finomat
Az egyszerű pulykaszárny jó fokhagymásan, a sütőben szép pirosra sütve igazi ínyencség.
A pulykának nemcsak a melle, a szárnya is nagyon finom. A fűszeres, jól eltalált pác sokat dob a csontos húson. Kétség sem fér hozzá, mindenki örömmel szopogatja majd le. Minél tovább pihenteted a húst a fűszeres keverékben, annál finomabb lesz. A hagyományos köretek és a saláták is jól illenek hozzá.
Fokhagymás pulykaszárny
Hozzávalók
- 6 db pulykaszárny
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só
- bors
Elkészítés:
A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg, ha szeretnéd, vágd ketté. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és a paradicsompürével, majd forgasd meg benne a pulykát. Takard le, tedd a hűtőbe, és hagyd a pácban legalább két órán keresztül, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted a keverékben.
Közvetlenül sütés előtt rakd a szárnyakat a tepsibe, locsold meg a maradék páclével, és tedd az előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon 40 perc alatt. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept