Fokhagymás pulykaszárny ropogósra sütve: így készíts olcsón finomat
Az egyszerű pulykaszárny jó fokhagymásan, a sütőben szép pirosra sütve igazi ínyencség.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
A pulykának nemcsak a melle, a szárnya is nagyon finom. A fűszeres, jól eltalált pác sokat dob a csontos húson. Kétség sem fér hozzá, mindenki örömmel szopogatja majd le. Minél tovább pihenteted a húst a fűszeres keverékben, annál finomabb lesz. A hagyományos köretek és a saláták is jól illenek hozzá.
Fokhagymás pulykaszárny
Hozzávalók:
- 6 db pulykaszárny
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só
- bors
Elkészítés:
A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg, ha szeretnéd, vágd ketté. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és a paradicsompürével, majd forgasd meg benne a pulykát. Takard le, tedd a hűtőbe, és hagyd a pácban legalább két órán keresztül, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted a keverékben.
Közvetlenül sütés előtt rakd a szárnyakat a tepsibe, locsold meg a maradék páclével, és tedd az előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon 40 perc alatt. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept