Fokhagymás pulykaszárny ropogósra sütve: így készíts olcsón finomat
Az egyszerű pulykaszárny jó fokhagymásan, a sütőben szép pirosra sütve igazi ínyencség.

A pulykának nemcsak a melle, a szárnya is nagyon finom. A fűszeres, jól eltalált pác sokat dob a csontos húson. Kétség sem fér hozzá, mindenki örömmel szopogatja majd le. Minél tovább pihenteted a húst a fűszeres keverékben, annál finomabb lesz. A hagyományos köretek és a saláták is jól illenek hozzá.
Fokhagymás pulykaszárny
Hozzávalók
- 6 db pulykaszárny
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só
- bors
Elkészítés:
A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg, ha szeretnéd, vágd ketté. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és a paradicsompürével, majd forgasd meg benne a pulykát. Takard le, tedd a hűtőbe, és hagyd a pácban legalább két órán keresztül, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted a keverékben.
Közvetlenül sütés előtt rakd a szárnyakat a tepsibe, locsold meg a maradék páclével, és tedd az előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon 40 perc alatt. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept