Fokhagymás focaccia a mamma receptje szerint: az olaszországi nyaraláson kaptuk a receptet
Az olaszok lapos kenyere, a focaccia nagyon hasonlít a mi langallónkra.
Ha a pizzát szereted, a focacciát is imádni fogod, hisz a két tészta között nincs nagy különbség. Az olaszok legtöbbször fokhagymával, olívaolajjal és friss rozmaringgal készítik, de pakolhatsz rá aszalt paradicsomot, olívaolajat vagy mozzarellát is. A siker titka: a hozzávalók kitűnő minősége. Ha kenyérlisztet használsz, a lepénykenyér szép lyukacsos és igazán könnyed lesz. A focacciát az olaszok leginkább előételként fogyasztják.
Fokhagymás focaccia
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2.5 dl víz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2.5 dkg friss élesztő
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 2 ág rozmaring
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a közepébe készíts mélyedést, öntsd hozzá a vizet, az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Reszeld vagy nyomd bele a fokhagymát. Dagaszd körülbelül 10 percig. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától, hólyagos és szép fényes. Ha túl lágy, adj hozzá kevés lisztet, ellenkező esetben önts hozzá vizet.
Formázz belőle két gombócot, takard le konyharuhával, és pihentesd fél-egy órán át. Gyúrd át, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg apróra vágott rozmaringgal és sóval. Forró sütőben, 200 fokon süsd meg 15 perc alatt. Még jobb, ha kemencében tudod elkészíteni.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció