Fokhagymás focaccia a mamma receptje szerint: az olaszországi nyaraláson kaptuk a receptet
Az olaszok lapos kenyere, a focaccia nagyon hasonlít a mi langallónkra.

Fokhagymás focaccia a mamma receptje szerint: az olaszországi nyaraláson kaptuk a receptet
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Nem sokat bíz a képzeletre a 27 éves színésznő: Cara Delevingne sportot űz a vagányságból »

Ilyen melltartó illik a mellformádhoz: a megfelelő fazon a szép dekoltázs titka »

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a pizzát szereted, a focacciát is imádni fogod, hisz a két tészta között nincs nagy különbség. Az olaszok legtöbbször fokhagymával, olívaolajjal és friss rozmaringgal készítik, de pakolhatsz rá aszalt paradicsomot, olívaolajat vagy mozzarellát is. A siker titka: a hozzávalók kitűnő minősége. Ha kenyérlisztet használsz, a lepénykenyér szép lyukacsos és igazán könnyed lesz. A focacciát az olaszok leginkább előételként fogyasztják.

Fokhagymás focaccia

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dl víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 2 ág rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a közepébe készíts mélyedést, öntsd hozzá a vizet, az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Reszeld vagy nyomd bele a fokhagymát. Dagaszd körülbelül 10 percig. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától, hólyagos és szép fényes. Ha túl lágy, adj hozzá kevés lisztet, ellenkező esetben önts hozzá vizet. 
 

Formázz belőle két gombócot, takard le konyharuhával, és pihentesd fél-egy órán át. Gyúrd át, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg apróra vágott rozmaringgal és sóval. Forró sütőben, 200 fokon süsd meg 15 perc alatt. Még jobb, ha kemencében tudod elkészíteni. 

Ezt is szeretjük