Lila hagymás, fetás paradicsomsaláta: az öntettől lesz különösen finom

Hozd ki a legtöbbet a paradicsomsalátából! Néhány egyszerű hozzávalótól fantasztikus lesz.

Fetás paradicsomsaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paradicsomsaláta kiváló kísérő különféle sült húsokhoz. Sőt, ez a változat olyan gazdag, hogy pirítóssal akár könnyű vacsora is lehet. Használj többféle színű, piros és sárga paradicsomot, ám a leglényegesebb, hogy érett és édes legyen. A sós feta tökéletesen harmonizál vele.

Fetás paradicsomsaláta

Hozzávalók

  • 60 dkg paradicsom koktél
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 db lila hagyma
  • 5 cl olívaolaj
  • 3 cl citromlé
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Vágd cikkekre, majd rakd egy tálba. A lila hagymát pucold meg, és szeleteld fel ízlés szerint, majd tedd a paradicsomhoz, a tetejére pedig morzsolj feta sajtot. 

Az öntethez az olívaolajat keverd össze a citromlével, a sóval, a borssal. Ha túl savanykás, dobj hozzá kevés cukrot. Locsold a paradicsomos keverékre, majd óvatosan forgasd össze. Lefedve tedd a hűtőbe 30 percre, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. 
A legkülönfélébb tésztákra is tökéletes a paradicsom. Chilivel tovább fokozhatod az élvezetet.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük