Lila hagymás, fetás paradicsomsaláta: az öntettől lesz különösen finom
Hozd ki a legtöbbet a paradicsomsalátából! Néhány egyszerű hozzávalótól fantasztikus lesz.
A paradicsomsaláta kiváló kísérő különféle sült húsokhoz. Sőt, ez a változat olyan gazdag, hogy pirítóssal akár könnyű vacsora is lehet. Használj többféle színű, piros és sárga paradicsomot, ám a leglényegesebb, hogy érett és édes legyen. A sós feta tökéletesen harmonizál vele.
Fetás paradicsomsaláta
Hozzávalók
- 60 dkg paradicsom koktél
- 20 dkg feta sajt
- 1 db lila hagyma
- 5 cl olívaolaj
- 3 cl citromlé
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A paradicsomokat alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Vágd cikkekre, majd rakd egy tálba. A lila hagymát pucold meg, és szeleteld fel ízlés szerint, majd tedd a paradicsomhoz, a tetejére pedig morzsolj feta sajtot.
Az öntethez az olívaolajat keverd össze a citromlével, a sóval, a borssal. Ha túl savanykás, dobj hozzá kevés cukrot. Locsold a paradicsomos keverékre, majd óvatosan forgasd össze. Lefedve tedd a hűtőbe 30 percre, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
A legkülönfélébb tésztákra is tökéletes a paradicsom. Chilivel tovább fokozhatod az élvezetet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció