Szaftos csirkemell fehérboros, gombás szósszal sütve: igazi ízkavalkád
Gyorsan szeretnél valami igazán ízleteset enni? Ebédre vagy vacsorára is tökéletes a fehérboros, gombás csirkemell.
Bár a csirkemell magában egy kicsit száraz, ha valamilyen ízletes szósszal feldobod, isteni főfogás lesz belőle. A fehérboros, gombás mártás egyenesen csúcs! Ez a recept lesz a család új kedvence. Kínáld a kedvenc köreteddel!

Fehérboros, gombás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg csirkemell
- 40 dkg gomba
- 2 dl fehérbor
- 2 evőkanál mustár
- 1 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- étolaj
Elkészítés:
A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra, majd a vöröshagymát is aprítsd fel. A csirkemellet szeleteld vékonyra, és sózd, borsozd ízlés szerint. A serpenyőben forrósíts kevés olajat, majd tedd bele a szeleteket, és süsd meg mindkét felüket.
Szedd ki a húst a zsiradékból, rakd bele a hagymát, dinszteld meg, majd tedd hozzá a gombát is. Sózd, borsozd, és öntsd hozzá a fehérbort. Fedő alatt, néha megkeverve párold puhára. A tejszínt dolgozd simára a liszttel, add hozzá a mustárt, majd keverd a gombához. Forrald össze, és tálaláskor öntsd a hússzeletekre.
