Szaftos csirkemell fehérboros, gombás szósszal sütve: igazi ízkavalkád
Gyorsan szeretnél valami igazán ízleteset enni? Ebédre vagy vacsorára is tökéletes a fehérboros, gombás csirkemell.

Szaftos csirkemell fehérboros, gombás szósszal sütve: igazi ízkavalkád
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a csirkemell magában egy kicsit száraz, ha valamilyen ízletes szósszal feldobod, isteni főfogás lesz belőle. A fehérboros, gombás mártás egyenesen csúcs! Ez a recept lesz a család új kedvence. Kínáld a kedvenc köreteddel!

Fehérboros, gombás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell
  • 40 dkg gomba
  • 2 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra, majd a vöröshagymát is aprítsd fel. A csirkemellet szeleteld vékonyra, és sózd, borsozd ízlés szerint. A serpenyőben forrósíts kevés olajat, majd tedd bele a szeleteket, és süsd meg mindkét felüket.

Szedd ki a húst a zsiradékból, rakd bele a hagymát, dinszteld meg, majd tedd hozzá a gombát is. Sózd, borsozd, és öntsd hozzá a fehérbort. Fedő alatt, néha megkeverve párold puhára. A tejszínt dolgozd simára a liszttel, add hozzá a mustárt, majd keverd a gombához. Forrald össze, és tálaláskor öntsd a hússzeletekre.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük