Szaftos csirkemell fehérboros, gombás szósszal sütve: igazi ízkavalkád
Gyorsan szeretnél valami igazán ízleteset enni? Ebédre vagy vacsorára is tökéletes a fehérboros, gombás csirkemell.

Szaftos csirkemell fehérboros, gombás szósszal sütve: igazi ízkavalkád
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

2 hét alatt lapos lesz a has: ezt az ütős programot kövesd »

Ultrafinom nyári smink 50 felett: halványítja a mimikai ráncokat, mégsem túlzás »

Ez a szezon legnőiesebb rövidnadrágfazonja: karcsúsítja a derekat, és centiket lecsal a csípőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a csirkemell magában egy kicsit száraz, ha valamilyen ízletes szósszal feldobod, isteni főfogás lesz belőle. A fehérboros, gombás mártás egyenesen csúcs! Ez a recept lesz a család új kedvence. Kínáld a kedvenc köreteddel!

Fehérboros, gombás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell
  • 40 dkg gomba
  • 2 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra, majd a vöröshagymát is aprítsd fel. A csirkemellet szeleteld vékonyra, és sózd, borsozd ízlés szerint. A serpenyőben forrósíts kevés olajat, majd tedd bele a szeleteket, és süsd meg mindkét felüket.

Szedd ki a húst a zsiradékból, rakd bele a hagymát, dinszteld meg, majd tedd hozzá a gombát is. Sózd, borsozd, és öntsd hozzá a fehérbort. Fedő alatt, néha megkeverve párold puhára. A tejszínt dolgozd simára a liszttel, add hozzá a mustárt, majd keverd a gombához. Forrald össze, és tálaláskor öntsd a hússzeletekre.

Ezt is szeretjük