Az 5 legfinomabb csokis süti
A csokoládénak csak kevesen tudnak ellenállni, és mi nem vagyunk közöttük. Ismerd meg a szerkesztőség legcsokisabb sütijeinek receptjeit.
A csokoládénak szinte lehetetlen ellenállni. Nemcsak magában jó elmajszolni egy-két - vagy három - kockát, de sütemények alapanyagaként is jól használható.
Készíthetsz belőle pikáns desszertet, de édesebb változatokat is. Bár magában a csokoládé nem dönti romba a fogyókúrát - főleg, ha jó minőségű étcsokoládét fogyasztasz -, jó, ha figyelembe veszed, hogy valódi kalóriabombákkal van dolgod. Néha azonban engedhetsz a csábításnak.
Pálma - Brownie
Hozzávalók:
- 40 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 30 dkg cukor
- 250 g vaj
- 6 tojás
- 10 dkg liszt
- egy marék mogyoró vagy dió
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vajat olvaszd meg, majd keverd habosra a cukorral. A csokoládét vízfürdőben olvaszd fel.
Add a vajas cukorhoz a tojássárgáját, a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét, majd az olvadt csokoládét. A végén pedig az apró darabokra tört mogyorót vagy diót. Keverd simára a tésztát. Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltsd, körülbelül kétharmadig, told a sütőbe, és süsd 40 percig. Nem baj, ha a közepe egy kicsit krémes marad. Vaníliafagyi dukál mellé.
Melinda - Csokis muffin
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 + fél bögre csoki
- 3 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- háromnegyed bögre tej
A csokit reszeld le, majd keverd össze a liszttel, a szódabikarbónával és a sütőporral. A félbögrényi csokit csak vágd kockákra. A tojásfehérjéket verd kemény habbá. A cukrot keverd habosra a tojások sárgájával, majd kanalazd hozzá a lisztes keverékhez, felváltva a tejjel. Végül a tojásfehérjét is keverd hozzá óvatosan a masszához, majd forgasd az egészbe a csokidarabkákat. A tésztát kanalazd papírral kibélelt muffinformába. 20-25 percig süsd 180 fokra előmelegített sütőben.
Noémi - Meggyes-csokis
Hozzávalók:
- fél kg meggy
- 15 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 3 tojás
- 5 dkg kakaópor
- 35 dkg rétesliszt
- 4 dl tej
- 1 vaníliarúd
- fahéj
- 1 csomag sütőpor
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 dkg vaj
A vajat felolvasztva keverd el a cukorral, majd tedd bele a tojást, a kakaót és a vanília kikapart belsejét. A sütőport keverd el a liszttel, majd langyos tejjel keverd sűrű tésztává. Öntsd kivajazott tepsibe, és lisztbe forgatott meggyet szórj a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig süsd.
A csokit gőz fölött kis lángon olvaszd fel, majd keverd el a vajjal, és gyorsan folyasd a kész süteményre.
Ági - Csokoládétorta
Hozzávalók:
- 25 dkg, minimum 50%-os étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 cent Grand Marnier
- 5 tojás
- 1 evőkanál liszt
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd keverd bele a vajat. A tojások sárgáját keverd el a likőrrel, majd add hozzá a cukrot és a lisztet. Keverd össze a csokimasszával. Verd fel a tojásfehérjét, és forgasd a tésztához. Töltsd zárt tortaformába, olyan tepsibe kell ugyanis tenni, aminek az aljára egy ujjnyi vizet öntesz. 30-35 percig süsd. Ez a franciás változat, ha Grand Marnier helyett fenyőmagot teszel bele, akkor olaszos verzióra teszel szert.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Erna - Csokoládéfelfújt
Hozzávalók:
- 2 evőkanál darált mandula
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg étcsokoládé
- 4 evőkanál erős feketekávé
- 10 dkg kristálycukor
- 4 tojás
Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra. Vajazz ki 6 felfújtformát, és szórd meg a belsejüket mandulával.
Olvaszd meg a csokoládét a kávéval. Keverd simára, és hagyd hűlni egy kicsit. Keverd a lisztet, a cukor felét és a tojások sárgáját az olvadt csokoládéhoz. Verd a tojásfehérjét lágy habbá, majd add hozzá a cukrot, és verd keményre. Óvatosan és fokozatosan forgasd a csokoládéba. Öntsd a tálkákba, és süsd 15-20 percig.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény