Csőben sült brokkoli
Ne ijedj meg, ha nincs otthon sütőcsöved, nem is kell, hiszen a cső maga a sütő, csak így maradt fenn ez a készítési mód.
A csőben sült zöldségek mindig nagyon finomak, köszönhetően az isteni finom besamelnek és a sok-sok sajtnak, még azok is szerethetik, akik egyébként meg nem ennék például a brokkolit.
A brokkoli fölé, a besamel alá még tehetsz pluszrétegeket, pár karika főtt tojás vagy gomba jól áll neki, de akár kolbásszal vagy egy kis baconnel is feldobhatod.
Csőben sült brokkoli
Hozzávalók:
- 1 szép nagy fej brokkoli
- 20 dkg reszelt sajt
- 8 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 liter tej
- 1 kis fej hagyma
- 1 babérlevél
- pár szem szegfűszeg
- só, bors
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A brokkolit szedd rózsákra, majd főzd puhára. Ha megfőtt, még forrón keverj hozzá három deka vajat, majd szórd meg egy kis frissen őrölt borssal. Miután ez megvan, készítsd el a besamelmártást: a maradék vajat és a lisztet keverd össze, és kis lángon, gyakran keverve hevítsd fel, de ügyelj arra, hogy ne égjen le. A hagymát pucold meg, és tűzd meg a szegfűszeggel. A tejet kezdd el melegíteni, de ne forrald fel, ez fontos.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Melegítés közben tedd bele a hagymát, valamint a babérlevelet is. Ha forrás közelébe ér, de még nem habzik, vedd le a tűzről. Szedd ki belőle a hagymát és babérlevelet, majd szépen keverd a lisztes vajhoz egy habverővel, vigyázva, hogy ne csomósodjon. Főzd őket együtt körülbelül 15 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik az egész. Érdemes először a tejnek csak egy részét hozzáadni, és amikor látod, hogy mennyire lesz sűrű, akkor pótolni. Ha netán nagyon híg lenne, adhatsz hozzá még egy kis lisztet. Ezután nincs más dolgod, mint egy tűzálló tálat kivajazni, az aljára rétegezni a brokkolit, arra a mártást, majd arra a sajtot, és 200 fokon 10-12 percig pirítani.
Rakottas finomságok hétköznapra, hétvégére
A rakottasokat nem lehet elrontani, ráadásul nagyon változatosan készítheted el ezt a fogást.
OLVASD EL EZT IS!
- tejföl
- karfiol
Rakott karfiol tejföllel és prézlivel
- tészta
- túró
Juhtúrós rakott tészta
- sajt
- tészta