4 fincsi sültcsirke-variáció

Ha unod a sima sült csirkét, akkor van néhány ötletünk, mivel dobd fel. Sütheted csípősre, de édesre is mézzel, panasz biztosan nem lesz rájuk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Citromos csirke

Hozzávalók:

  • 1 db 1,5 kg-os csirke
  • 1 nagy citrom leve
  • 3 evőkanál vaj
  • 0,5 dl víz
  • bors

Töröld szárazra a csirkét, és a belsejét szórd meg sóval, borssal és citromlével. Kösd össze, és a bőrét is dörzsöld be citromlével.

Fűszerezd sóval, borssal, tedd egy kivajazott tűzálló tálba, és egy éjszakára rakd be a hűtőszekrénybe. Főzés előtt szórj vajdarabokat a csirkére, öntsd rá a vizet, és szorosan fedd le.

Közepesen meleg sütőben süsd 1 órát. Ezután vedd le a tetejét, és süsd további 15 percig, míg a csirke aranybarnára pirul.

Oregánós csirke

Hozzávalók:

  • 6-8 adag csirke, comb, mell vagy filé
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 gerezd fokhagyma

A csirkedarabokat rendezd el egy nagyméretű, lapos edényben. Keverd össze az olajat, a bort, az oregánót, a kakukkfüvet, a sót, a frissen őrölt feketeborsot és a fokhagymát. Az elkészült páclét öntsd rá a csirkedarabokra, fedd le, és néha-néha megforgatva pácold 2-3 órán át a csirkét. Ezután helyezd kiolajozott grillezőtálcára a csirkedarabokat, és közepesre előmelegített sütőben 30 percig süsd, vagy amíg a bőre ropogóssá és aranybarnává nem válik. Sütés közben többször igazítsd meg, és forgasd át az egyes darabokat.

Csípős csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db 1,2 kg- os csirke
  • 8 zsályalevél
  • 1 szál rozmaring
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve
  • 2 szárított chili

A csirkét mosd meg, belsőségeit szedd ki, majd a hátán hosszában vágd ketté. A csirkét terítsd ki, és veregesd ki a klopfolóval. Jól keverd össze a felaprított erős paprikát a rozmaringgal, a zsályával, a sóval, a citromlével és az olajjal. Dörzsöld a csirkébe a fenti keveréket, és egy óráig pihentesd. Lapos tepsibe teríts alufóliát, tedd rá a csirkét, zárd le a fóliát, és told az egészet előmelegített sütőbe. Süsd egy órán át, ezalatt a csirke ropogós pirosra sül. Közben ne felejtsd el a megmaradt pácolajjal néha bekenegetni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mézzel-tejjel sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 grillcsirke
  • 3 dl tej
  • 1 dl méz
  • 20 dkg csiperke
  • csemegepaprika
  • 5 dkg liszt
  • őrölt fehérbors

A csirkét tisztítsd meg, vágd ketté, majd darabold fel. A darabokat sózd meg, borsozd, szórd meg paprikával, forgasd lisztbe, és helyezd kivajazott tepsibe. Tedd középmeleg sütőbe, és fél óra alatt süsd pirosra. A mézet öntsd fel a tejjel, keverd csomómentesre, majd locsold a sütőből kivett csirkére. Tedd vissza a sütőbe, és takaréklángon, 40 perc alatt párold készre. A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, szórd a csirkére, és süsd további tíz percet.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük