A klasszikus Cordon bleu olajszag nélkül: sütőben sütve is jó ropogós lesz a panír
Ha a fenséges Cordon bleu-t sütőben sütöd, nem kell vele sokat pepecselned, és nem tocsog az olajban.

A klasszikus Cordon bleu olajszag nélkül: sütőben sütve is jó ropogós lesz a panír
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs olyan étterem, amelynek az étlapján ne szerepelne a híres Cordon bleu. A sajttal, sonkával töltött rántott húst otthon is egyszerűen elkészítheted. Ha szeretnéd megúszni az olajszagot, vagy diétásabban étkeznél, süsd sütőben. Ez semmit nem von le az élvezeti értékéből. Az eredeti Cordon bleu borjúhúsból készült, de bátran sütheted karajból is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy szelet borjúcomb vagy sertéskaraj
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet sonka
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfold ki jó alaposan a klopfoló sima felével. Vágd mindegyiket majdnem teljesen félbe, hogy pillangó alakban szét lehessen nyitni, és szórd meg kevés sóval. Tegyél a szeletekre egy-egy szelet sajtot és sonkát, majd fogvájóval vagy hústűvel tűzd össze.
 

Panírozd be a húsokat a szokásos módon. Tehát forgasd előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg kevés olajjal. Süsd meg 200 fokon körülbelül 35 perc alatt. Félidőben fordítsd át a húsokat.

Blog.hu ajánló