A klasszikus Cordon bleu olajszag nélkül: sütőben sütve is jó ropogós lesz a panír
Ha a fenséges Cordon bleu-t sütőben sütöd, nem kell vele sokat pepecselned, és nem tocsog az olajban.

A klasszikus Cordon bleu olajszag nélkül: sütőben sütve is jó ropogós lesz a panír
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs olyan étterem, amelynek az étlapján ne szerepelne a híres Cordon bleu. A sajttal, sonkával töltött rántott húst otthon is egyszerűen elkészítheted. Ha szeretnéd megúszni az olajszagot, vagy diétásabban étkeznél, süsd sütőben. Ez semmit nem von le az élvezeti értékéből. Az eredeti Cordon bleu borjúhúsból készült, de bátran sütheted karajból is.

Cordon bleu sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy szelet borjúcomb vagy sertéskaraj
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet sonka
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfold ki jó alaposan a klopfoló sima felével. Vágd mindegyiket majdnem teljesen félbe, hogy pillangó alakban szét lehessen nyitni, és szórd meg kevés sóval. Tegyél a szeletekre egy-egy szelet sajtot és sonkát, majd fogvájóval vagy hústűvel tűzd össze.
 

Panírozd be a húsokat a szokásos módon. Tehát forgasd előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg kevés olajjal. Süsd meg 200 fokon körülbelül 35 perc alatt. Félidőben fordítsd át a húsokat.

Ezt is szeretjük