Így készül a búbos pecsenye

A búbos pecsenye tipikusan az a fajta étel, amit általában mindenki szeret, de valamiért csak kevesen készítik, ne légy rest, próbáld ki!

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A búbos pecsenye az a fogás, ami úgy néz ki, mintha a hús tölteléke a tetejére ugrott volna - és tulajdonképpen ez is történik -, így, ha egy kicsit is szereted a töltött fogásokat, jó eséllyel ez is ízleni fog.

Akár önálló fogásként is megállja a helyét, de krumplipürével az igazi, és ha még egy kicsit fel szeretnéd dobni, tégy a tetejére sajtot!

Búbos pecsenye

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj, csont nélkül
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 5 tojás
  • 3 szikkadt zsömle
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi szárított majoránna
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A zsömléket - vagy ha van otthon száraz kenyér, az is jó lesz - vágd félbe, és áztasd a tejbe vagy tej és víz keverékébe. A húsokat egy kicsit suhintsd meg a klopfolóval, ne verd őket teljesen szét, csak picit lazíts a rostokon, aztán sózd be őket, és tedd félre. Négy tojást főzz keményre, pucold meg őket, aztán tedd félre. A zöldborsón kívül mindent - szalonnát, gombát, vöröshagymát - darabolj nagyjából egységes méretű kockákra. Végy elő egy serpenyőt, hevíts benne egy kis olajat, majd pirítsd meg rajta a szalonnát, aztán azon a hagymát, végül a gombát is, majd ha már az egész kész, add hozzájuk a zöldborsót is - ha nem üvegest használsz, akkor azért hagyd pár percig dinsztelődni -, fűszerezd a majoránnával, a borssal és ízlésednek megfelelő mennyiségű sóval, majd vedd le az egészet a tűzről.

A zsömléket nyomkodd ki, tépkedd egy tálba, aztán darabold fel a főtt tojásokat, azokat is tedd a zsemle mellé, keverd hozzájuk a szalonnás ragut is, üsd hozzájuk az utolsó, nyersen maradt tojást és keverd össze az egészet - ha nem áll össze teljesen, egy kis zsemlemorzsával segíthetsz rajta! A sütőt melegítsd elő 180 fokra, olajozd ki a kedvenc tepsidet, tedd bele a hússzeleteket, majd egyenletesen oszlasd szét rajtuk a "tölteléket", és told be így sülni őket - időnként locsolj alájuk egy kevés vizet -, körülbelül 40 perc alatt készen lesznek.

A tökéletes rántott hús nyomában

A vasárnapi ebéd, aminek senki sem tud ellenállni, nem más, mint a rántott hús, készítsd karajból, vagy amiből szereted!

Blog.hu ajánló