Bolognai raguval töltött krumpli
Rég ettél ilyen finomat
A bolognais töltött krumplit kicsit tovább tart elkészíteni, mint a kedvelt tésztát, de megéri.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bolognais töltött krumpli fantasztikus vacsora. Mindenki elégedetten és tele gyomorral áll majd fel az asztaltól. Melegen az igazi. Vegyes idénysalátával vagy ecetes savanyúsággal kínáld. Hossó Anita receptje hosszú téli estékre különösen ajánlott.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes krumpli
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál köménymag
  • őrölt pirospaprika
  • kevés cukor
  • bors
  • oregánó
  • vaj
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd és dörzsöld meg alaposan. Tedd fel héjában egy kicsivel több vízben főni, mint amennyi ellepi. Rakd hozzá a köménymagot, a babérlevelet és a sót. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét a krumpli. Óvatosan szűrd le, és még melegen hámozd meg. Hagyd hűlni, majd a krumpli aljáról és a tetejéről is vágj le egy kis darabot. A belsejét vájd ki, törd meg.

A raguhoz önts kevés olajat egy edénybe, reszeld bele a megtisztított vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket. Dinszteld pár percig, majd dobd rá a darált húst. Sózd meg egy kicsit, és pirítsd a húst addig, amíg elfő a leve. Ekkor add hozzá a feldarabolt, hámozott paradicsomokat, öntsd hozzá a paradicsomlevet, fűszerezd borssal, pirospaprikával, oregánóval, és szórd meg  kevés cukorral is. Főzd a szószt takaréklángon körülbelül 15-20 percig.

Keverd a kész bolognai szószhoz a megtört krumplit, s töltsd meg a masszával a kivájt burgonyát. Tedd egy kivajazott tűzálló tálba, fedd le alufóliával. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15-20 percig süsd a krumplit. Utána vedd le az alufóliát, a kalapkát kend meg tojássárgával, szórd meg reszelt sajttal, és süsd pirosra. Petrezselyemmel díszítve azonnal tálald.

Blog.hu ajánló