Bolognai raguval töltött krumpli
Rég ettél ilyen finomat
A bolognais töltött krumplit kicsit tovább tart elkészíteni, mint a kedvelt tésztát, de megéri.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bolognais töltött krumpli fantasztikus vacsora. Mindenki elégedetten és tele gyomorral áll majd fel az asztaltól. Melegen az igazi. Vegyes idénysalátával vagy ecetes savanyúsággal kínáld. Hossó Anita receptje hosszú téli estékre különösen ajánlott.

Bolognais töltött krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes krumpli
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál köménymag
  • őrölt pirospaprika
  • kevés cukor
  • bors
  • oregánó
  • vaj
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd és dörzsöld meg alaposan. Tedd fel héjában egy kicsivel több vízben főni, mint amennyi ellepi. Rakd hozzá a köménymagot, a babérlevelet és a sót. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne essen szét a krumpli. Óvatosan szűrd le, és még melegen hámozd meg. Hagyd hűlni, majd a krumpli aljáról és a tetejéről is vágj le egy kis darabot. A belsejét vájd ki, törd meg.

A raguhoz önts kevés olajat egy edénybe, reszeld bele a megtisztított vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket. Dinszteld pár percig, majd dobd rá a darált húst. Sózd meg egy kicsit, és pirítsd a húst addig, amíg elfő a leve. Ekkor add hozzá a feldarabolt, hámozott paradicsomokat, öntsd hozzá a paradicsomlevet, fűszerezd borssal, pirospaprikával, oregánóval, és szórd meg  kevés cukorral is. Főzd a szószt takaréklángon körülbelül 15-20 percig.

Keverd a kész bolognai szószhoz a megtört krumplit, s töltsd meg a masszával a kivájt burgonyát. Tedd egy kivajazott tűzálló tálba, fedd le alufóliával. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 15-20 percig süsd a krumplit. Utána vedd le az alufóliát, a kalapkát kend meg tojássárgával, szórd meg reszelt sajttal, és süsd pirosra. Petrezselyemmel díszítve azonnal tálald.

Ezt is szeretjük