Isteni bazsalikomos csirkeragu

Egy tál kellemesen szaftos, illatos és omlós csirkés-bazsalikomos ragu remek ebéd lehet, akár otthon, akár az irodában.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Nadrág a ruha alatt: sokkal csinosabb, mint gondolnád »

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sovány csirkemell és a zöldségek együtt olyan egytálételt alkotnak, amit nyugodtan fogyaszthatsz, nem kell aggódnod a kilók miatt, ráadásul egészséges is.

Friss, ropogós kenyérrel is fogyaszthatod, de magában is isteni, bármilyen köret felesleges hozzá.

Bazsalikomos csirkeragu

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg vörösbab - konzerv
  • 4 db paradicsom
  • 3 dl húsleves - kockából is jó
  • 2 zellerszár
  • 1 nagyobb répa
  • 1 közepes hagyma
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, sózd be és kockázd fel, majd tedd egy kicsit félre. A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, majd darabold fel őket, a zellerszárakat vágd minél apróbbra, ahogy a répát és a hagymát is kockázd fel. Végy elő egy mélyebb serpenyőt, amibe minden bele fog majd férni, forrósíts benne olajat, majd pirítsd meg egy kissé benne a hagymát, répát, zellerszárat, nagyjából öt perc alatt, sózd és borsozd, majd jöhet hozzájuk a paradicsom a sűrített verzióval egyetemben, a bazsalikom, a babérlevél és a feldarabolt hús is.

Keverj az egészen egyet, majd öntsd fel a húslevessel. Vedd közepesre a lángot, és időnként megkeverve hagyd együtt fortyogni az összetevőket. Nagyjából 25 perc elteltével már jó lesz a hús is, kóstold meg a biztonság kedvéért. Ha már megfelelő az állaga és az állapota is, akkor jöhet a bab - lecsöpögtetve -, keverd a raguhoz, majd öt-tíz percig főzd együtt, ha már kicsit besűrűsödik a lé, akkor tulajdonképpen kész vagy.

Húsos és húsmentes rakottas fogások

A nyári szezon a zöldségek szezonja, készítsd őket változatos formában, rakj egymásra többfélét, és bízd a sütőre a munkát!

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló