Isteni bazsalikomos csirkeragu
Egy tál kellemesen szaftos, illatos és omlós csirkés-bazsalikomos ragu remek ebéd lehet, akár otthon, akár az irodában.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sovány csirkemell és a zöldségek együtt olyan egytálételt alkotnak, amit nyugodtan fogyaszthatsz, nem kell aggódnod a kilók miatt, ráadásul egészséges is.

Friss, ropogós kenyérrel is fogyaszthatod, de magában is isteni, bármilyen köret felesleges hozzá.

Bazsalikomos csirkeragu

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg vörösbab - konzerv
  • 4 db paradicsom
  • 3 dl húsleves - kockából is jó
  • 2 zellerszár
  • 1 nagyobb répa
  • 1 közepes hagyma
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, sózd be és kockázd fel, majd tedd egy kicsit félre. A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, majd darabold fel őket, a zellerszárakat vágd minél apróbbra, ahogy a répát és a hagymát is kockázd fel. Végy elő egy mélyebb serpenyőt, amibe minden bele fog majd férni, forrósíts benne olajat, majd pirítsd meg egy kissé benne a hagymát, répát, zellerszárat, nagyjából öt perc alatt, sózd és borsozd, majd jöhet hozzájuk a paradicsom a sűrített verzióval egyetemben, a bazsalikom, a babérlevél és a feldarabolt hús is.

Keverj az egészen egyet, majd öntsd fel a húslevessel. Vedd közepesre a lángot, és időnként megkeverve hagyd együtt fortyogni az összetevőket. Nagyjából 25 perc elteltével már jó lesz a hús is, kóstold meg a biztonság kedvéért. Ha már megfelelő az állaga és az állapota is, akkor jöhet a bab - lecsöpögtetve -, keverd a raguhoz, majd öt-tíz percig főzd együtt, ha már kicsit besűrűsödik a lé, akkor tulajdonképpen kész vagy.

Húsos és húsmentes rakottas fogások

A nyári szezon a zöldségek szezonja, készítsd őket változatos formában, rakj egymásra többfélét, és bízd a sütőre a munkát!

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló