Remegő, barackos túrógombóc
Könnyű és elképesztően finom
Ha egyszer megkóstolod, soha többé nem fogsz tudni ellenállni a csábító édességnek.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi osztrák specialitás a sárgabarackos túrógombóc, amely többfogásos ebéd után desszertként, édesszájúaknak pedig főételként is igazi gasztroélményt nyújt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krémtúró
  • 15 db kajszibarack
  • 2 tojás
  • 6 evőkanál búzadara
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • zsemlemorzsa
  • vaj
  • fahéjas porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A túrót törd át, majd egy villa segítségével keverd össze a tojásokkal, a búzadarával és egy csipet sóval. Ha a túró túl nedves, egy-két kanállal több dara szükséges hozzá. A jól összedolgozott masszát legalább fél órára tedd a hűtőbe.

Közben mosd meg jó alaposan a barackokat. Ehhez az ételhez a kisebb gyümölcsök a legjobbak. Kóstold meg, ha nem igazán édesek, egy-egy kockacukrot tehetsz a közepükbe. Rövid pihentetés után a túrós masszából nedves kézzel formázz gombócokat úgy, hogy mindegyikbe helyezz egy-egy barackot. 

Tegyél fel egy nagy lábasba vizet forrni, majd ha lobog, rakd bele a gombócokat. Ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, már készen vannak, de jó, ha még két-három percig a fazékban hagyod őket.

Amíg elkészülnek, olvaszd meg a vajat, pirítsd meg benne a zsemlemorzsát. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Egy szűrő segítségével szedd ki a gombócokat, és forgasd meg őket zsemlemorzsában. Fahéjas porcukorral megszórva az igazi.

Blog.hu ajánló