Bácskai csirkemáj
Laktató egytálétel fél óra alatt
A máj olcsó, és a szervezetednek is jót tesz, mindössze fél óra alatt isteni egytálételt készíthetsz vele.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha készítettél már lecsót, akkor nem lesz nehéz dolgod, annyi a különbség, hogy ebbe májat is kell csempészned, na meg tarhonyával jól összekeverned.

Ha szereted az erős ízeket, egy kis csípős paprikát is tehetsz az ételbe, ha pedig nem szereted a tarhonyát, készítsd rizzsel vagy nokedlivel!

Bácskai csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 25 dkg tarhonya
  • 2 szép nagy tv paprika
  • 2 nagy paradicsom
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi majoránna
  • pirospaprika
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Némi só társaságában forralj egy lábasban a tarhonyához vizet, nagyjából a kétszeresét. Az egyik vöröshagymát kockázd apróra, vékony olajon pirítsd meg a tarhonya társaságában, majd miután megpirultak, öntsd fel a sós, forró vízzel, és főzd puhára. Amíg ez megtörténik, készítsd el a májas ragut. A másik két hagymát is kockázd fel, a paprikával és a paradicsommal együtt.

Némi olajon kezdd el pirítani a hagymát, amikor félig üveges, add hozzá a paprikát, aztán pár perc múlva a májat és a paradicsomot. Keverd hozzájuk a pirospaprikát - körülbelül egy evőkanálnyi fog kelleni, vigyázz, hogy ne égjen le! - és a majoránnát, majd nagyjából tíz percig hagyd főni. Ha a máj már majdnem kész, reszeld rá a fokhagymát, fűszerezd ízlésednek megfelelő mennyiségű borssal, még főzd pár percig, aztán vedd le a tűzről. Keverd el a közben elkészült tarhonyával, és már kész is vagy.

Gazdaságos és ízletes vacsorák

Olcsón is készíthetsz ínycsiklandó fogásokat, ilyen a bácskai csirkemáj és a következő cikkben található ételek is, próbáld ki őket!

Blog.hu ajánló