Bográcsban fő a legfinomabb babgulyás - Néhány összetevő, amitől különösen finom lesz
A nyári kerti partik elronthatatlan kedvence a kiadós bográcsos babgulyás.

Bográcsban fő a legfinomabb babgulyás - Néhány összetevő, amitől különösen finom lesz
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazán pikáns, magyaros bográcsos babgulyás akkor is remek választás, amikor nagyobb létszámú vendégsereg étkezéséről kell gondoskodnod. Ha a babot beáztatod egy éjszakára, gyorsabban megfő, és kevésbé fog puffasztani. A laktató fogás friss kenyérrel az igazi. Ha szereted, ne hagyd ki a babgulyásból a csípős paprikát se, de a kömény, a babérlevél és a sok hagyma is sokat dob rajta.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 kg marhalábszár vagy sertéscomb
  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg bab
  • 20 dkg csipetke
  • 5 db vöröshagyma
  • 4 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Állítsd fel a bográcsot, és rakj tüzet. A vöröshagymát aprítsd fel, és a forró zsíron pirítsd meg. Dobd rá a megtisztított, kockára vágott húst, süsd fehéredésig, majd szórd rá a pirospaprikát, és öntsd fel két liter vízzel. Tedd bele a babot is, majd ízesítsd a zúzott fokhagymával, a babérlevéllel, a köménnyel, a sóval és a borssal. Főzd körülbelül egy órán át. Ha szükséges, önts még hozzá vizet.

 

Közben a krumplit és a leveszöldségeket is pucold meg, majd darabold fel. Egy óra múlva rakd a bográcsba a paradicsomot, a paprikát és a répákat. Főzd még körülbelül 40 percig. Amikor már szinte minden puha, rakd bele a felkockázott krumplit. További 20 perc után szórd bele a csipetkét is, és főzd készre 10 perc alatt. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod.

Blog.hu ajánló