Füstölt húsos fehérbabfőzelék: ebben megáll a kanál, olyan sok benne a finomság

A házias babfőzelék igazi retró ebéd, ami a füstölt hústól lesz igazán ízletes.

babfozelek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha laktató, kiadós főzeléket készítenél, a bab kapóra jöhet. Nincs vele sok macera, csak a főzési idő hosszadalmas kicsit. A babot érdemes sokáig áztatni, és szódabikarbónát tenni hozzá, hogy ne puffadj tőle. Füstölt csülökkel, tarjával is készítheted. Ha túl sós, a húst is áztasd be kicsit.

Füstölt húsos fehérbabfőzelék

Hozzávalók

  • 60 dkg füstölt hús
  • 50 dkg fehérbab
  • 25 dkg tejföl
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 késkegynyi kömény
  • ecet ízlés szerint
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzés előtti este a babot válogasd át, és áztasd hideg vízbe. Másnap egy lábasban tedd fel főni a húst és a babot. Ízesítsd babérlevéllel, vöröshagymával, köménnyel és borssal. Önts rá annyit vizet, hogy mindent jól ellepjen. Főzd körülbelül másfél órán át, amíg minden megpuhul.

A zsírt olvaszd fel, szórd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd pirulni. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit, majd szórd hozzá a pirospaprikát, engedd fel hideg vízzel, és csorgasd a babhoz. Közben folyamatosan kevergesd, hogy ne legyen csomós. Forrald össze 10 perc alatt. Tálaláskor keverj hozzá tejfölt és ecetet.

A töltött káposzta is füstölt hússal készítve és tejföllel meglocsolva az igazi.

Ezt is szeretjük