Almás-habos bögrés sütemény
Nincs olyan ember, aki ne szeretné az almás süteményt, ami hűen tükrözi a nagyiféle ízvilágot, leegyszerűsített verzióban.
A bögrés süteményekben az a legjobb, hogy nem kell méregetni a mennyiségeket, hiszen a bögrével arányosan adagolhatod az alapanyagokat.


Isteni almás süteményünk ráadásul hamar elkészül, tökéletes befejezése lehet a hétvégi ebédnek. Próbáld ki receptünket!
Almás bögrés sütemény
Hozzávalók a süteményhez:
- 3 alma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 1 bögre tej
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- vaj
- fahéj
Hozzávalók a habhoz:
- 5 dkg szeletelt mandula
- 4 tojás fehérje
- fél bögre cukor
- kevés mandula
Elkészítés ideje:
50 perc sütéssel együtt.
Elkészítés menete:
A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A tojást verd fel, add hozzá a lisztes egyveleghez, végül adagold hozzá a tejet is, és keverd a tésztát simára. Az almát hámozd meg, vágd ki a magházát, és szeleteld fel. A kikevert tésztát öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Az almát spirál alakban haladva rakd a sütemény tetejére.
A habhoz a tojásfehérjéket verd keményre, majd óvatosan forgasd hozzá a cukrot. Simítsd rá a sütemény tetejére, végül mandulával szórd meg. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd készre a süteményt nagyjából 20 perc alatt.
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- sütemény
A klasszikus almás lepény receptje, képpel

- reggeli
- édességek
Amerikai palacsinta almával és fahéjjal

- alma
- sütemény