A tökéletes házi ravioli receptje

Plusz tejszínes szószok

Az olaszos ízeket lehetetlen megunni. Ha te is az itáliai konyha rajongója vagy, próbáld ki házias receptünket!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A párnácskára emlékeztető tészta az itáliai konyha jellegzetes képviselője, de nem kell egészen Olaszországig menned ahhoz, hogy egyél belőle. A raviolit otthon is könnyedén elkészítheted, mindenféle különösebb mutatvány nélkül.

Töltelék nélkül, szósszal meglocsolva is igazán finom, de készítheted akár gombásan, húsosan vagy spenótosan is. Próbáld ki receptünket, és döntsd el te magad, hogy melyik változat mellett voksolsz!

Ravioli

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás

A lisztet a tojással gyúrd össze, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki. A tésztát készítheted úgy is, hogy kis batyukat vágsz ki belőle egy derelyevágó segítségével.

Ezek így töltetlenek lesznek, de a szósz remekül feldobja őket. Azonban úgy is készítheted, hogy a tészta egyik felére tetszőleges tölteléket teszel. A diónyi töltelékeket egymástól néhány centi távolságra tedd, majd hajtsd rá a tészta másik felét.

Bármelyik változatot készíted, nyomkodd ki a levegőt belőle, és derelyevágóval vágd körbe a töltelékhalmocskákat. Sós, forrásban lévő vízben főzd ki a tésztákat.

Tejszínes, füstölt sajtos szósz

Hozzávalók:

  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál aprított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kiskanál szerecsendió
  • fél leveskocka
  • tej

A vajban a lisztet kicsit pirítsd meg, majd a tejszínnel és pici tejjel sűrítsd be. Reszeld bele a fokhagymát, illetve fűszerezd a szerecsendióval, leveskockával, sóval és a petrezselyemmel. Húzd le a tűzről, és keverd bele a lereszelt füstölt sajtot.

Tejszínes-fokhagymás szósz

Hozzávalók:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 evőkanál liszt
  • pár csepp olaj
  • bors

Az áttört fokhagymát pirítsd meg egészen kevés olajon. Keverd hozzá a tejfölt, a tejszínt, és a liszttel sűrítsd be. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Folytonos keverés mellett hagyd felrottyanni, majd a raviolival tálald. Ízlésed szerint oregánóval és bazsalikommal is gazdagíthatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tejszínes-gombás szósz

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg pici olajon. A szintén apróra vágott gombát szórd rá, majd fűszerezd ízlésed szerint. Amikor a gomba a levét elfőtte, öntsd fel a borral. A lisztet a tejszínnel keverd össze, és habard be vele a szószt.

Ezt is szeretjük