A tökéletes házi ravioli receptje
Az olaszos ízeket lehetetlen megunni. Ha te is az itáliai konyha rajongója vagy, próbáld ki házias receptünket!
A párnácskára emlékeztető tészta az itáliai konyha jellegzetes képviselője, de nem kell egészen Olaszországig menned ahhoz, hogy egyél belőle. A raviolit otthon is könnyedén elkészítheted, mindenféle különösebb mutatvány nélkül.
Töltelék nélkül, szósszal meglocsolva is igazán finom, de készítheted akár gombásan, húsosan vagy spenótosan is. Próbáld ki receptünket, és döntsd el te magad, hogy melyik változat mellett voksolsz!
Ravioli
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
A lisztet a tojással gyúrd össze, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki. A tésztát készítheted úgy is, hogy kis batyukat vágsz ki belőle egy derelyevágó segítségével.
Ezek így töltetlenek lesznek, de a szósz remekül feldobja őket. Azonban úgy is készítheted, hogy a tészta egyik felére tetszőleges tölteléket teszel. A diónyi töltelékeket egymástól néhány centi távolságra tedd, majd hajtsd rá a tészta másik felét.
Bármelyik változatot készíted, nyomkodd ki a levegőt belőle, és derelyevágóval vágd körbe a töltelékhalmocskákat. Sós, forrásban lévő vízben főzd ki a tésztákat.
Tejszínes, füstölt sajtos szósz
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt sajt
- 3 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál aprított petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kiskanál szerecsendió
- fél leveskocka
- tej
- só
A vajban a lisztet kicsit pirítsd meg, majd a tejszínnel és pici tejjel sűrítsd be. Reszeld bele a fokhagymát, illetve fűszerezd a szerecsendióval, leveskockával, sóval és a petrezselyemmel. Húzd le a tűzről, és keverd bele a lereszelt füstölt sajtot.
Tejszínes-fokhagymás szósz
Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1,5 evőkanál liszt
- pár csepp olaj
- só
- bors
Az áttört fokhagymát pirítsd meg egészen kevés olajon. Keverd hozzá a tejfölt, a tejszínt, és a liszttel sűrítsd be. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Folytonos keverés mellett hagyd felrottyanni, majd a raviolival tálald. Ízlésed szerint oregánóval és bazsalikommal is gazdagíthatod.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tejszínes-gombás szósz
Hozzávalók:
- 15 dkg gomba
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- olaj
- oregánó
- bazsalikom
- só
- bors
A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg pici olajon. A szintén apróra vágott gombát szórd rá, majd fűszerezd ízlésed szerint. Amikor a gomba a levét elfőtte, öntsd fel a borral. A lisztet a tejszínnel keverd össze, és habard be vele a szószt.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- lazac
Tejszínes, lazacos szélesmetélt
- paradicsom
- tészta
Az eredeti olasz canelloni receptje
- spenót
- tészta