A Gundel-palacsinta receptje

A népszerű desszert remek zárása lehet egy könnyebb ebédnek, és akár második fogásnak is elkészítheted, elég tápláló hozzá.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palacsinta egyszerű lekvárral is finom, de, ha különlegességre vágysz, akkor készítsd el a Gundel-ház receptjét, ami mára hungarikummá nőtte ki magát.

A csokoládés-diós palacsinta elég nehéz étel, így ne add masszív főétel után, elég, ha egy leves előzi meg.

Gundel-palacsinta

Hozzávalók:

  • palacsinta
  • 10 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 dl rum
  • 1 dl tejszín

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • kiskanál vaj
  • fél dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor

Süss ki kétszer annyi palacsintát, mint ahányan vagytok. A diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel keverd össze. Töltsd meg vele a palacsintákat. A csokoládét vízfürdő felett olvaszd meg, olvaszd bele a vajat, majd add hozzá a tejszínt és a cukrot, végül még melegen öntsd a háromszögbe hajtott palacsintára.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük