A Gundel-palacsinta receptje
A népszerű desszert remek zárása lehet egy könnyebb ebédnek, és akár második fogásnak is elkészítheted, elég tápláló hozzá.
A palacsinta egyszerű lekvárral is finom, de, ha különlegességre vágysz, akkor készítsd el a Gundel-ház receptjét, ami mára hungarikummá nőtte ki magát.
A csokoládés-diós palacsinta elég nehéz étel, így ne add masszív főétel után, elég, ha egy leves előzi meg.
Gundel-palacsinta
Hozzávalók:
- palacsinta
- 10 evőkanál darált dió
- 5 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál mazsola
- 1 dl rum
- 1 dl tejszín
Hozzávalók a mártáshoz:
- 5 dkg étcsokoládé
- kiskanál vaj
- fél dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor
Süss ki kétszer annyi palacsintát, mint ahányan vagytok. A diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel keverd össze. Töltsd meg vele a palacsintákat. A csokoládét vízfürdő felett olvaszd meg, olvaszd bele a vajat, majd add hozzá a tejszínt és a cukrot, végül még melegen öntsd a háromszögbe hajtott palacsintára.
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- magyaros
A női szeszély receptje

- meggy
- pite
Meggyes pite, ahogy a nagyi csinálta

- sütemény
- dió