Palacsinta-alaprecept!
Egy kivajazott tál és némi furfang segítségével megmutatjuk, hogy lesz a palacsintából frappáns egytálétel, ami vacsora és desszert is lehet.
A palacsintát mindenki imádja, és még akkor is megéri elkészíteni, ha pepecselős munka, és utána szellőztetni kell.
Ha nem éred be a sima baracklekváros vagy túrós verzióval, akkor építs tortát a palacsintákból. A rakott remekeknek senki nem tud majd ellenállni.
Tehetsz bele sima diót és lekvárt, de mással is megbolondíthatod, ehhez adunk most néhány ötletet.
Az alaprecept
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1,5 bögre tej
- fél bögre szódavíz
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál étolaj
Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat.
Borsodós palacsintacsigák
Hozzávalók:
- 12 palacsinta
- szilvalekvár
- 3 evőkanál darált dió
- 3 evőkanál porcukor
- 1 dl tejszín
- diónyi vaj
Hozzávalók a borsodóhoz:
- 2 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 1 citrom héja
- 2 és fél dl fehérbor
A borsodóhoz a cukrot és a tojásokat egy lábasban habverővel keverd habosra, majd add hozzá a fehérbort és a citromhéjat, és lassú tűzön addig keverd, amíg emelkedni nem kezd. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A kisütött palacsintákat kend meg a szilvalekvárral, tekerd fel, és vágd 2 centis csíkokra. A palacsintacsigákat fektesd egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálban, és rétegenként szórd meg cukrozott dióval, majd öntsd nyakon a tejszínnel. Addig pirítsd, míg aranyszínű lesz. Borsodóval tálald.
Túrókrémes rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 8 palacsinta
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg mazsola
- fél citrom reszelt héja és leve
- ízlés szerint porcukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
A túrót keverd ki a vaníliás cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és ízlés szerinti porcukorral. Szedegesd le a megmosott mazsola szárát. Vajazz ki egy mélyebb tálat, a palacsintákat kend meg a mazsolás túróval, egymásra rétegezve a tálban. Melegítsd elő a sütőt, kockázz vajat a palacsintahalom tetejére, majd olvaszd rá a sütőben.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csokoládés rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 12 palacsinta
- 3 tojás
- 15 dkg főzőcsokoládé
- 7 dkg cukor
- fél csomag vaníliás cukor
Vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a kristály- és vaníliás cukorral. A habba óvatosan forgasd bele a tojássárgákat és a megolvasztott csokoládét.
A palacsintákat töltsd meg a csokoládékrémmel, tekerd fel, majd vágd félbe. Egy kivajazott tepsibe rakd egymásra őket, majd öntsd le a maradék krémmel. Elmelegített sütőben addig süsd, amíg a csokiréteg ropogós nem lesz.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok
- gyümölcs
- muffin
5 hipergyors gyümölcsös muffin
- muffin
- mák