5 könnyű tésztasaláta
Szereted a tésztát, de a vonalaidra is vigyázni akarsz? Találtunk neked 5 egyszerű és könnyű receptet, amivel nem kell lemondanod kedvencedről, miközben figyelsz az alakodra.
Mexikói tésztasaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg kagylótészta
- 1 tubus majonéz
- 1 kis pohár tejföl
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg sonka
- 10 dkg sajt
- 1 fürt szőlő
- mexikói zöldségköret
- fűszersó
A nem túl puhára megfőzött tésztát a zöldségkörettel, az előzőleg felkockázott lilahagymával, sonkával és sajttal helyezd egy salátástálba.
A majonézből, a tejfölből és a fűszersóból készíts öntetet, majd jól keverd össze a saláta többi hozzávalójával. A tetejére pedig szórd rá a felvágott szőlőszemeket.
Kukoricás és sonkás tésztasaláta
Hozzávalók:
-
30 dkg orsótészta
-
20 dkg gépsonka
-
25 dkg konzervkukorica
- 3 szál újhagyma
-
1 kis pohár kefir
-
1 kis pohár tejföl
-
1 evőkanál mustár
-
cukor
-
citromlé
-
só
-
őrölt fehérbors
A saláta öntetéhez a kefirt és a tejfölt keverd el a mustárral, majd ízesítsd cukorral, citromlével, sóval és őrölt fehérborssal. A kifőzött tésztához add hozzá a lecsepegtetett kukoricát, a csíkokra vágott sonkát és az apróra vágott hagymát. Végül öntsd rá az öntetet, és jól keverd össze.
Cukkínis tésztasaláta
Hozzávalók:
-
40 dkg széles metélt
-
1 kisebb cukkíni
-
2 paradicsompaprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 evőkanál borecet
-
2 evőkanál olívaolaj
-
zsálya- és bazsalikomlevél
-
olaj
-
bors
-
só
A megtisztított és karikára szeletelt cukkínit sózd be, és hagyd állni 30 percig. A paprikát, miután kiszedted a magját, kockázd fel, és olajban süsd ropogósra. Szedd ki egy tálba, és ugyanebben az olajban süsd ki a cukkíniszeleteket is. Az öntethez préseld össze a fokhagymát, add hozzá az olívaolajat, a zsálya- és bazsalikomleveleket, az ecetet, majd fűszerezd sóval és borssal. A cukkínit, a paprikát és a megfőzött tésztát keverd össze, és öntsd le az öntettel. Hagyd állni 30 percig, hogy jól összeérjenek az ízek.
Kefires tésztasaláta
Hozzávalók:
-
25 dkg penne tészta
-
5-10 dkg szeletelt sonka
-
1 kisebb fejes saláta
-
3-4 paradicsom
-
fél kígyóuborka
-
fél konzerv csemegekukorica
-
1 pohár kefir
-
sültcsirke-fűszerkeverék
-
só
Vágd kis kockákra a sonkát, a paradicsomot és a kígyóuborkát, majd helyezd egy salátástálba az összetépett salátával, a lecsepegtetett kukoricával és a megfőzött tésztával együtt. Az öntethez a kefirt keverd el egy kiskanál sültcsirke-fűszerkeverékkel és egy pici sóval, majd öntsd rá a tésztasalátára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tésztasaláta párizsival
Hozzávalók:
-
40 dkg spagetti tészta
-
20 dkg párizsi
-
4 szál újhagyma
-
1 nagyobb ecetes uborka
-
1 evőkanál olaj
-
1 teáskanál citromlé
-
1 teáskanál mustár
-
bors
-
só
A párizsit, az uborkát vágd kockára, a hagymát pedig szeleteld vékony karikákra. Az olajat keverd simára a mustárral és a citromlével, majd ízesítsd sóval és borssal. Az így kapott öntetet keverd el a már feldarabolt hozzávalókkal és a megfőzött tésztával.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom