5 ropogós, omlós sült csirke
Biztosan unod már az egyszerű sült csirkét. Íme, néhány fűszerekben gazdag recept, amivel változatossá teheted a szombati menüt.
A sült csirke valószínűleg nálad is része a hétvégi kínálatnak, így nem árt néhány újabb receptet kipróbálnod annak érdekében, hogy ne váljon unalmassá.
Fűszerekkel, zöldségekkel vagy esetleg mézzel kombinálva olyan különlegességeket varázsolhatsz az ebédlőasztalra, melyek után biztosan mindenki megnyalja a tíz ujját.
Kakukkfüves csirke
Hozzávalók:
- 1 csirke nyolc részre darabolva
- 8 szál friss kakukkfű
- 5 dkg vaj
- 4 szelet füstölt szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 pohár száraz fehérbor
- 1 evőkanál liszt
- 1 fej hagyma
- néhány szem zöld olívabogyó
- só
- bors
A szalonnát felezd el, és kötözd a csirkedarabokhoz egy-egy szál kakukkfű kíséretében. A vajat egy serpenyőben forrósítsd fel, és pirítsd meg benne a csirkedarabokat. Szedd ki a húsokat, és az apróra vágott hagymát, valamint a lisztet szórd rá a már használt olajra, majd jól keverd meg. Ezután add hozzá a kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és locsold meg fehérborral. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, fedd le, és körülbelül 10 percig párold. Ezután szórd bele az olívabogyókat, és főzd még legalább 5 percig. Tálaláskor a húsról vágd le a kötözőjét, és a fehérboros szósszal öntsd le.
Mézes-fokhagymás sült csirke
Hozzávalók:
- 1 darab 1,5 kg-os csirke
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 1,5 dl fehérbor
- 1 citrom
- 1 evőkanál kacsazsír
- fél dl olívaolaj
- kakukkfű
- só
- bors
Ízlésed szerint keverj össze némi sót, borsot és kakukkfüvet. A húst mindenhol dörzsöld be vele. A citromot vágd félbe, és tedd a csirke hasába. A másik felét facsard ki, és tedd félre. Egy tepsibe tedd bele a kacsazsírt, és előmelegített sütőben olvaszd fel. A csirkét mellével lefelé tedd bele ebbe a forró zsiradékba, és locsold meg a borral, majd fedd be alufóliával. A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével, a mézzel és egy pici sóval keverd össze. Körülbelül háromnegyed óra sütés után vedd le a csirkéről a fóliát. Kend be az elkészült mézes páccal, pirítsd meg a hátát negyed óra alatt, és közben többször is locsold meg a saját levével. Ha már piros, fordítsd mellével felfelé. Amikor ismét pirul, kend be megint a mézes páccal. Várd meg, míg picit rásül, és már tálalhatod is.
Sörben sült csirke
Hozzávalók:
- 6 adag csirkecomb és -mell
- 5 dl sör
- 5 fej vöröshagyma
- ételízesítő
A melleket hosszában, a combokat a csontoknál vágd be. A hagymát negyedeld el, és tedd a tepsibe. Az ételízesítővel picit dörzsöld be a húsokat, majd tedd a hagymák mellé. A sört öntsd a tepsibe. Előmelegített sütőben kezdd el sütni, de többször is forgasd meg, hogy jól átsüljön mindenhol.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Paradicsomos sült csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 35 dkg koktélparadicsom
- 2 lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet szárított zöldfűszerkeverék
- 1 citrom
- olívaolaj
- só
- bors
A mellcsont mellett vágd félbe a csirkét, majd filézd ki, és szedd le a combjait. A hagymát vágd nyolcfelé, a fokhagymát zúzd össze. Ízlésed szerint ezeket sózd, borsozd meg. Locsold meg pár evőkanál olívaolajjal, és keverd össze. A húst tedd egy tepsibe, tedd köré a hagymákat, és az elkészült szósszal öntsd le az egészet. Előmelegített sütőben 35-40 percig süsd, majd add hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. Még körülbelül negyed órát süsd, és tálalás előtt locsold meg a kifacsart citrom levével.
Csípős sült csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál erős paprika
- 4 evőkanál kechup
- 1 citrom leve
- olaj
- só
A csirkemelleket sózd meg. A ketchupot az erős paprikával, a mézzel és a kifacsart citromlével keverd össze. A húsokat tedd bele ebbe a pácba, és éjszakára csomagold be fóliába. Másnap egy serpenyőbe forrósíts fel pici olajat, tedd bele a húsokat, és öntsd rá a pácot. Fedd le, és párold omlósra.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka