4 szaftos, húsos étel római tálban
Mennyei ételkülönlegességek, melyeket mindannyian ismerünk, ám hála a római tálnak, most kicsit másképp készítheted el őket.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sertéscsülök pékné módra római tálban

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csülök
  • 1 kg felkockázott burgonya
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 vöröshagyma
  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • köménymag
  • őrölt bors

A csontnál megnyitott csülköket sózd be, majd dörzsöld be fokhagymával. Szórd be porrá tört köménnyel és őrölt borssal. Tedd a tálba, amit előzőleg egy órán át hideg vízben áztattál, locsold meg a húst két evőkanál vízzel, és lefedve párold 50 percig.

Ezután vedd le a fedelét, tedd rá a karikára vágott hagymát, a füstölt szalonnát, végül a burgonyát. Csipetnyi reszelt szerecsendióval hintsd meg. Tedd vissza a tetejét, és újabb fél órát párold, majd addig süsd, míg szép piros nem lesz.

Almás csirke

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 1 kg burgonya
  • 1 kg alma
  • 15 dkg vaj
  • őrölt majoránna

Amíg áztatod a tálad, hámozd meg a krumplit és az almát, majd negyedeld őket. Ha letelt az áztatási idő, kend ki a tál alját vajjal, és tedd bele a csirkét. A belsejébe tegyél majoránnát, alma- és krumpliszeleteket. A maradék zöldséggel rakd körbe a csirkét. Ne fűszerezd túl erősen! Tedd rá az edény tetejét, és 40 percig párold közepesnél nagyobb lángon - ennyi idő alatt a csirkének meg kell puhulnia. Negyedóránként locsold a husit saját szaftjával. Párolás után vedd le a fedőt, és süsd tovább. Akkor lesz kész, ha a csirke belsejében lévő krumplik is megpuhultak.

Erdélyi töltött káposzta római tálban

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • gombócokhoz levél
  • 80 dkg darált hús
  • rizs
  • bors
  • borsikafű
  • vöröshagyma
  • 1 tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 25 dkg füstölt hús
  • 15 dkg füstölt szalonna

A puhára főzött rizst keverd össze a darált hússal, az aprított vöröshagymával, a tojással és a fűszerekkel. Míg ezek pihennek, készítsd elő a már beáztatott edényt. A belsejét kend ki vajjal, és hintsd meg liszttel elkevert pirospaprikával. Az aljába helyezd el a káposzta harmadát. A töltelékből formálj gombócokat, csomagold őket a levelekbe, és helyezd el a tálban úgy, hogy kényelmesen elférjenek. Mindegyiket hintsd meg egy kis borsikafűvel, és tegyél a tetejükre egy vékony szelet füstölt húst. Az egészet borítsd be a maradék káposztával, és szórd a tetejére a felkockázott szalonnát. Locsold meg az egészet egy pohár vízzel, és fedő alatt párold két órán keresztül. Tálaláskor locsold meg tejföllel.

Marhatokány római tálban

Hozzávalók:

  • 1,5 kg marhalábszár
  • 40 dkg vegyes zöldség - sárgarépa, fehérrépa, karfiol, zöldborsó
  • 1 alma felkockázva
  • fél csomag mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • bors
  • majoránna
  • curry
  • néhány szál újhagyma felszeletelve
  • 1,5 dl félédes vörösbor
  • 1 dl olívaolaj

Az apróra vágott zöldségeket, a vékony csíkokra vágott húst és a fűszereket keverd össze egy edényben. Az előtte beáztatott tálba terítsd el az egészet, majd locsold meg az olívaolajjal és a borral. Tedd rá a tetejét, és süsd nagyjából másfél órát. Sült krumplival tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló