Árvácska sütemény

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Receptes magazinba találtam.

Hozzávalók 6 személyre:

Rózsaszín tészta

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 cs puncsos pudingpor

Sárga tészta

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Barna tészta

  • 4 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 cs csokoládés pudingpor

Krém

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
Recept idők

Elkészítés:

A tésztákat külön-külön készítem el. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőport és a pudingport, majd belekeverem a tojásfehérjék felvert habját.

A rózsaszín és a sárga tésztát kivajazott, lisztezett őzgerinc formákba öntöm, és megsütöm közepes tűzön.

A barna tésztát nagyméretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, és megsütöm közepes tűzön. Sütés után a papír segítségével feltekerem, mint a piskótatekercset.

A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom, és a szétnyitott barna tésztára teszem, és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki.

A krémhez a tejben felfőzöm a pudingport, majd kihűtöm. A porcukrot és a margarint alaposan kihabosítom, majd hozzáadom a kihűlt pudingos krémhez és jól kikeverem.

A barna lapot kiterítem, rákenem a krém egy részét. A színes, őzgerinc formában sütött tésztákat, hosszában kettévágom és krémmel összeragasztok egy rózsaszínű félrudat egy sárga félrúddal.

Egy felemás rudat helyezek a barna lapra, rákenem a maradék krémet és ráteszem a másik felemás rudat, majd feltekerem. Alufóliával jól összefogom és hűtőbe teszem.

Ujjnyi vastagra szeletelem. Csokimázzal be lehet vonni, de anélkül is finom.

Blog.hu ajánló