Árvácska sütemény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Receptes magazinba találtam.

Árvácska sütemény

Hozzávalók 6 személyre:

Rózsaszín tészta

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 cs puncsos pudingpor

Sárga tészta

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Barna tészta

  • 4 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 cs csokoládés pudingpor

Krém

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
Recept idők

Elkészítés:

A tésztákat külön-külön készítem el. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőport és a pudingport, majd belekeverem a tojásfehérjék felvert habját.

A rózsaszín és a sárga tésztát kivajazott, lisztezett őzgerinc formákba öntöm, és megsütöm közepes tűzön.

A barna tésztát nagyméretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, és megsütöm közepes tűzön. Sütés után a papír segítségével feltekerem, mint a piskótatekercset.

A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom, és a szétnyitott barna tésztára teszem, és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki.

A krémhez a tejben felfőzöm a pudingport, majd kihűtöm. A porcukrot és a margarint alaposan kihabosítom, majd hozzáadom a kihűlt pudingos krémhez és jól kikeverem.

A barna lapot kiterítem, rákenem a krém egy részét. A színes, őzgerinc formában sütött tésztákat, hosszában kettévágom és krémmel összeragasztok egy rózsaszínű félrudat egy sárga félrúddal.

Egy felemás rudat helyezek a barna lapra, rákenem a maradék krémet és ráteszem a másik felemás rudat, majd feltekerem. Alufóliával jól összefogom és hűtőbe teszem.

Ujjnyi vastagra szeletelem. Csokimázzal be lehet vonni, de anélkül is finom.

Ezt is szeretjük