5 isteni krémleves
A téli hidegben bizony jólesik egy bársonyos ízű krémleves, ami nemcsak felmelegít, de még az ízlelőbimbóidat is kényezteti, ráadásul percek alatt elkészül.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

5 forintos módszer puffadt szemekre és fáradt bőrre »

Ezt fogjuk viselni kora ősszel: külföldi divatmárkák ajánlásával »

Házi uborkás arctonik bőrhibákra: hidratál és ránctalanít »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Brokkolikrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg brokkoli
  • 1 l húsleves, kockából is jó
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 csipet bazsalikom
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors

Szedd rózsáira a brokkolit, és alaposan mosd meg. Tedd fel főni 1 liter vízben. Főzd tíz percig, azalatt bőven megpuhul. Olvaszd fel a vajat, és dobd bele a brokkolit, jól forgasd össze, hogy átvegye a vaj finom ízét.

Ezután öntsd rá a fehérbort, és fedő alatt párold egy-két percig, majd add hozzá a húslevest, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal. Ha felforrt, botmixerrel turmixold össze, keverd hozzá a tejszínt, a tetejére pedig szórj reszelt parmezánt.

Kukorica-krémleves baconnel

Hozzávalók:

  • 1 doboz konzervkukorica
  • 1 l húsleves kockából
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bacon
  • kevés vaj

A konzervkukoricát csepegtesd le, és a levét tedd félre. Kevés vajon forgasd át a kukoricaszemeket, majd a levével együtt turmixold össze, és fokozatosan adagolva keverd össze a húslevessel. Keverd a tejfölbe a keményítőt és az összezúzott fokhagymát, majd csorgasd bele a forrásban lévő levesbe. A bacont vágd egészen keskeny szeletekre, és pirítsd ropogósra. Külön tálban tálald.

Tejszínes hagymakrémleves parmezánnal és pirítóssal

Hozzávalók:

  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 1,5 l húsleves, kockából is jó
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 szelet kenyér
  • olívaolaj
  • őrölt fehérbors

Vágd apróra vagy karikára a hagymákat, és pirítsd üvegesre egy kevés olívaolajon. Öntsd fel az egészet húslevessel, ízesítsd sóval, borssal, és főzd lefedve körülbelül 10 percig. Botmixerrel pépesítsd, utána főzd fel a tejszínnel, ha szükséges, borsozd meg újra. Vágd a kenyereket kockákra, és pirítsd aranybarnára kis olívaolajon, de vigyázz, ne hagyd, hogy túlságosan megszívják magukat. Adagold tányérba a levest, tegyél a tetejére a kenyérkockákból, és szórd meg alaposan a sajttal.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg zeller
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 l húsleves
  • 2,5 dl tejszín
  • petrezselyem
  • 1 csipetnyi reszelt citromhéj

Tisztítsd meg a zellert és a vöröshagymát, mindkettőt kockázd fel egészen apróra, majd rakd a húslevesbe. Ízesítsd a levet kevés petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal és néhány csepp citromlével. Főzd lefedve 15 percig, majd botmixerrel pürésítsd, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Borsókrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 liter húsleves
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, szerecsendió
  • reszelt parmezán

A borsót főzd 10 percig a húslevesben, majd pépesítsd. Add hozzá a tejszínt, sózd és fűszerezd, majd forralj rajta még egyet. Reszelt parmezánnal kínáld.

Blog.hu ajánló