8 alattomos, savasító étel, amiről nem is gondolnád: hasi hízást okoznak

Nem kell lemondanod róluk, de sav-bázis egyensúlyod miatt tisztában kell lenned az ételek pH-jával.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szervezet sav-bázis egyensúlyának felborulása a különböző egészségügyi problémák mellett anyagcserezavart, hasi hízást, puffadást és vízvisszatartást is okozhat.

Az alábbiak közül soknak kiérdemelt helye van az egészséges élelmiszerek listáján: rostjaiknak vagy vitaminjaiknak köszönhetően értékes táplálékok, azonban fontos tudnod róluk, hogy savasítanak. Ezért csak mértékkel fogyaszd őket, lúgosítás idején pedig jobb, ha egy az egyben kikerülnek az étrendedből.

Ne vidd túlzásba a vanília fogyasztását: az illatos fűszer sajnos erősen savasít.

Az, hogy édesítővel váltod ki a cukrot, nem jelenti azt, hogy korlátlanul nassolhatsz: ezek a mesterséges szerek erősen savasítanak.

A frissen facsart gyümölcslevek enyhén, az édesített és tartósított bolti változatok pedig erősen savasító hatásúak.

Mindenféle gomba savasító hatású.

Az ázsiai étrend alapvetően egészséges, a szójaszósz viszont kibillentheti a szervezet sav-bázis egyensúlyát.

A befőttek pH-ja a tartósítószer és a cukor miatt lesz savas.

A vaj értékes fehérjeforrás, savasító hatása miatt azonban érdemes csak vékonyan megkenni vele a kenyeredet.

A fehér rizsben sok a szénhidrát, ráadásul savasít is.

Lúgosító ételek

Ha szeretnéd helyreállítani a sav-bázis egyensúlyodat, nem kell teljesen kiiktatnod a savasító hatású ételeket, elég, ha étrendedben a lúgosító táplálékok kerülnek túlsúlyba. Kattints a leghatékonyabbakért!

10 lúgosító étel a jobb anyagcseréért: könnyebb emésztés, gyorsabb fogyás

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük