Naponta 1 kiló mínusz!

A 2 top zsírégetővel

Keresve sem találhatsz ideálisabb fogyókúrát a nyár első napjaira, mint az eper-joghurt diéta. Segítségével 3 kilót adhatsz le 3 nap alatt.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az eper az egyik legjobb C-vitamin raktár. Ez azt jelenti, hogy fél kiló eperben annyi C-vitamin van, amennyit a táplálkozástudósok optimális napi mennyiségként javasolnak. Az elegendő mennyiségű C-vitamin a kötőszövetet tovább tartja fiatalon, emellett ellenállóbbá tesz a stresszel és a betegségekkel szemben. A C-vitamin a gyümölcssavakkal és a jóddal együtt növeli a zsírégetést is, ezenkívül az eper sok vérképző vasat, vízhajtó káliumot és szalicilsavat tartalmaz.

Ez hígan tartja a vért, gyulladáscsökkentő hatású, és gátolja a húgysavlerakódást. A joghurt B-vitamint és kalciumot szállít, melyek mindegyike jó hatással van az idegekre, és segíti a nyugodt alvást. A joghurtban levő tejsavbaktériumok emellett méregtelenítenek, és gondoskodnak az egészséges bélflóráról.

Egy nap alatt egy kiló
Az eper és a joghurt kiválóan alkalmas egynapos diétára is. Egyél meg 1 kg epret öt-hat adagra osztva, közte két pohár joghurtot. Igyál meg legalább 2 liter nátriumszegény, szénsavmentes ásványvizet vagy gyógynövényteát, de fekete teából és kávéból három csészénél ne többet. Ha másnap mérlegre állsz, láthatod, hogy egy nap alatt egy kilóval lettél kevesebb.

3 napos diéta

Reggeli: 2 evőkanál 20%-os zsírtartalmú joghurt vagy zsírszegény ömlesztett sajt 10 dkg eperrel, 1 szelet pirítós, kávéskanálnyi félzsíros vajjal.
Tízórai, uzsonna: 1 pohár joghurt 10 dkg eperrel keverve.
Italok: kevés kávé és fekete tea, naponta legalább 1 liter nátriumszegény, szénsavmentes ásványvíz vagy gyógynövénytea.

1. nap

Ebéd: spenótgratin burgonyarösztivel.

Hozzávalók: körülbelül 20 dkg friss vagy mélyhűtött spenót, 1 tojás, só, bors, 5 dkg mozzarella, paprika. A rösztihez: 15 dkg burgonya, 1-2 evőkanál zsírszegény margarin, só.

A spenótot tedd tűzálló tálba. A sütőt melegítsd elő, és 220 fokon körülbelül 20 percig párold a spenótot. Ezután vedd ki, keverd ki, majd készíts benne egy mélyedést. A tojást üsd a mélyedésbe, és fűszerezd sóval, borssal. A felszeletelt sajtot tedd a tojásra, és szórd meg pirospaprikával. A gratint tedd vissza a sütőbe körülbelül 15 percre, míg a sajt ráolvad a tetejére. Közben készítsd el a rösztit. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Egy teflonserpenyőben hevítsd fel a margarint, és tedd bele a reszelt burgonyát. Sózd meg, és süsd 10 percig, majd egy tányér vagy fedő segítségével fordítsd meg, és lefedve 10 percig süsd a másik oldalát is. Tedd előmelegített tálra, és a spenóttal tálald.

A legfinomabb zsírégető gyümölcsök

Nézegess képeket!

Elolvasom

Vacsora: kecskesajt eperszósszal.

Törj össze 5 dkg epret egy kézimixerrel. Keverj hozzá fél pohár joghurtot és 1 evőkanál kemény habbá vert tojásfehérjét. Fél kávéskanál cukorral vagy édesítőszerrel, valamint szerecsendióval ízesítsd. Ízlés szerint adhatsz hozzá mentalevelet. Egy szelet toastkenyérre tegyél rá 2 kis szelet kecskesajtot, és 5 percre tedd a sütőbe. Tálald salátalevélen, eperszósszal.

2. nap

Ebéd: hajdinalepény spárgával.

Hozzávalók: 25 dkg spárga, só, pár szál petrezselyem, 3 dkg hajdinaliszt, 1 tojás, 1 dl tej, fehérbors, 1 dkg vaj, fél evőkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg ömlesztett sajt, 4 dkg füstölt lazac, 1 evőkanál olaj.
A meghámozott spárgát forrásban lévő vízben 20 percig főzd, majd csepegtesd le. A hajdinalisztet a tojásokkal, a sóval, a borssal keverd ki, és 15 percig hagyd állni.

A felforrósított vajban pirítsd meg a lisztet, öntsd rá a bort, és állandó keverés mellett addig főzd, míg besűrűsödik. Tedd bele a sajtot, az apró kockákra vágott lazacot, és tartsd melegen. A tésztából süss egy palacsintát. Egyik felére rakd a spárgát és a mártást, a másik felét hajtsd rá. Vágott petrezselymet szórj a tetejére.

Vacsora: füstölt hal.

Tegyél 20 dkg epret és 5 dkg vékonyra szeletelt füstölt halat salátalevelekre. Locsold meg citromlével. Tálald 3 evőkanál joghurtból, 3 evőkanál 10%-os zsírtartalmú tejszínből és 1 kávéskanál tormából készült szósszal. Adj hozzá egy szelet, fél kávéskanál vajjal megkent rozskenyeret.

3. nap

Ebéd: töltött paprika.

Olajban párolj meg egy apróra vágott mogyoróhagymát és egy gerezd zúzott fokhagymát. Adj hozzá 6 dkg rizst, és jól keverd össze. Keverj bele egy nagyobb paradicsom apró kockákra vágott húsát, és engedd fel fél liter zöldséglevessel. Kis lángon addig főzd, míg a rizs megpuhul. Közben 2 piros húsú paprika tetejét vágd le, magházát és ereit távolítsd el. A rizses keverékkel töltsd meg, és helyezd vissza a tetejét. A paprikákat kend meg kevés vajjal, és 20 perc alatt, 200 fokon süsd meg.

Vacsora: epres omlett.

2 tojást verj fel, és teflonserpenyőben süss belőle omlettet. Helyezd egy tányérra, és rakd meg 20 dkg félbevágott eperrel. Szórd meg pirított napraforgómaggal vagy mandulaszeletekkel. Tetejét egy evőkanál tejszínhabbal díszítsd. Adj hozzá kevés vajjal megkent pirítóst.

Cikkünk a Fitt Élet magazin cikke alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

izpont
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

6 hét, 10 kiló - Add le teljes túlsúlyod az Ízpont-diétával!

sparga
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

5 kiló mínusz éhezés nélkül - Tartható, zsírbontó diéta

Ezt is szeretjük