A világ 8 legveszélyesebb étele: akár halálosak is lehetnek, mégsem mondanak le róluk az emberek
Hónapokon át érlelt cápahús, lárvák által megpuhított sajt is szerepel a legkülönösebb veszélyes ételek sorában.
Az ételek helyes tárolása és gondos elkészítése kulcsfontosságú az élelmiszerbiztonság szempontjából. A leghétköznapibb táplálék is komoly kellemetlenségeket tud okozni, ha elszaporodnak benne a kórokozók.
Akadnak azonban olyan fogások, amelyek különösen veszélyesek, rendkívüli odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy egészségkárosodás nélkül fogyaszthassák őket a kalandvágyók.
Veszélyes ételek
Rohasztott cápahús, fulladás kockázatával járó polipkarok - a világ egyes pontjain nekünk meglehetősen furcsának tűnő fogásokat is fogyasztanak a helyiek és a bevállalósabb turisták. Ám nem csak a különlegesebb ételek lehetnek veszélyesek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
(A kiemelt képen fermentált cápahús látható. Képek forrása: Getty Images Hungary.)