A világ 10 legmérgezőbb növénye: csodaszépek a kertben, de nagyon veszélyesek
Gyönyörű és népszerű virágok is vannak a világ legmérgezőbb növényei között.

sisakvirág kert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokkal kellemesebb hangulatot varázsol minden otthonba, ha csodaszép virágok, pompás cserjék díszítik a balkont. Népszerűségük ellenére többjük a világ legmérgezőbb növényei közé tartozik.

A súlyosan mérgező növények a kertekben, mezőkön vagy az erdők mélyén is megtalálhatók, egy részük Magyarországon is nő a szabadban, ám már néhány levél vagy bogyó elfogyasztása, esetenként akár megérintése is végzetes következményekkel járhat.

A világ legmérgezőbb növényei

Bár az erdő tele van gyógynövényekkel, a tisztáson növekvő nadragulya vagy az ártérben növekvő csomorika életveszélyes mérgezést okozhat, ahogy a balkonokon kedvelt, mediterrán hangulatot varázsoló leander vagy az utcákon sorakozó tiszafák is.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük