Megelőzhetik az emésztőrendszeri daganatokat: melyik magot hogy fogyaszd?
Sokféle felhasználási módjuk van ezeknek a kiemelkedő élettani hatású magvaknak.
A gabonafélék csoportjába tartozó magoknak különösen kedvező élettani hatásaik vannak a szervezetre nézve. Nemcsak magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, de a bennük található minőségi rostok segítik az emésztőrendszer optimális működését.
Ezek a magvak teljes kiőrlésű rostjaik miatt egészségügyi bélseprűként működnek, mert megtisztítják a gyomrot és annak falát is a rárakódott salakanyagoktól és méregtermékektől, melyek felhalmozódása emésztőrendszeri problémákhoz, rosszabb esetben daganatos megbetegedésekhez vezet.
Változatos és finom ételek készülhetnek magvakból
A legtöbb gabonaféle magas antioxidáns-tartalommal bír, és nagy mennyiségben található benne B-vitamin és kiváló biológiai értékű fehérje is. Az igen magas növényirost-tartalommal rendelkező magok kalóriatartalma ezzel szemben alacsony, ami miatt a dietetikusok is kimondottan ajánlják a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Diétánál és fogyókúránál, de méregtelenítésnél és diabéteszes betegségnél is javasolt a fogyasztásuk. Ráadásul ezeknek a magvaknak a nagy része ízletes desszertként is fogyasztható, tehát érdemes ezekkel helyettesíteni a szénhidrátban gazdag édességeket.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció