Nem könnyű napjainkban egészségesen táplálkozni, néhány tudatosan megválasztott élelmiszerrel azonban jó eséllyel elkerülheted a súlyos női betegségeket. Az alábbi táplálékok nem csodaszerek, de segíthetnek megelőzni a mellrák és a petefészekciszta kialakulását.

A szójatermékekben lévő izoflavonoidok olyan enyhe ösztrogénszerű hatással bíró vegyületek, melyek megakadályozzák a mellrák kialakulásával összefüggésbe hozott ösztrogén hatását.

A lenmag kiváló lignánforrás. Ez a vegyület képes megelőzni és lassítani az ösztrogénfüggő daganatok növekedését. Vásárolj lenmagos kenyeret, vagy keverj lenmagot a reggeli müzlibe.

A citrusfélék fogyasztása egészségügyi szempontból pozitív hatással van a mell mirigyállományára, valamint nyirokrendszerére. Emellett C-vitamin-tartalmuk miatt és ajánlott a fogyasztásuk.

A megfelelő kalcium- és D-vitamin-bevitel nemcsak a csontritkulás, de a mellrák kockázatát csökkentheti. Sok kalcium található a tejtermékekben, brokkoliban, levélzöldségekben.

Az E-vitaminban gazdag táplálékok, például a búzacsíra, de a mogyoró, a mandula - és általában az olajos magvak - is hatékony segítséget nyújthatnak a petefészket érintő megbetegedésekkel szemben.

Fitovegyületeinek köszönhetően az olajbogyó fogyasztása bizonyos fokú védelmet biztosít a petefészekcisztával szemben. Magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően pedig segít a hormonháztartás egyensúlyának fenntartásában.

Természetgyógyászok szerint körömvirág-cickafark-csalán teakeverék fogyasztásával csökkenthető a petefészekciszta kialakulásának kockázata.
Képeken a legjobb téli D-vitamin-források
Lapozd végig az alábbi galériát, és megtudhatod, a sötétebb téli hónapokban hogyan töltheted fel D-vitamin-raktáraidat.
Képeken a legjobb téli D-vitamin-források
Nézegess képeket!
Elolvasom