Putyin vérrákos, állítja az orosz oligarcha: gyógyíthatatlan betegségéről egyre több a szóbeszéd

Vlagyimir Putyin rákos a pletykák szerint.

putyin-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vlagyimir Putyin egészségi állapotáról már régóta terjednek szóbeszédek, volt már szó Parkinson-kórról, pajzsmirigyrákról, azonban a Kreml ezeket a híreszteléseket sosem erősítette meg. 

Kiszivárgott egy titkos hangfelvétel, amin egy orosz oligarcha azt állította, hogy az orosz elnök nagyon beteg, és vérrákkal küzd, írta meg a The Mirror .

Azt pletykálják, hogy Vlagyimir Putyin rákos

A 69 éves orosz elnök egészségi állapota már régóta lázban tartja a világot, ha egy friss fotó vagy videó jelenik meg róla, azt azonnal kielemzik. Május 9-én tartották meg Oroszországban a Győzelem napját, az esemény alatt Putyin legyengültnek látszott, illetve rátett egy takarót a lábaira, sokan egyből arra tippeltek, hogy valamit leplezni akar a testén, persze lehet, hogy csak fázott. 

GettyImages-1240557068
Fotó: Contributor / Getty Images Hungary

Többeknek az is feltűnt, hogy most már csak szinte úgy hajlandó tárgyalni más világvezetőkkel, ha egy hosszú asztal van közte és a tárgyalópartnere között. Idén áprilisban pedig azt örökítették meg, ahogy az asztal sarkát fogta, és gyakran mozgatta a lábait, de volt egy másik videó is, amelyen reszketett a keze. Utóbbi kettő esetben arra következtetnek, hogy Parkinson-kóros.

A legfrissebb információk szerint Putyin valójában vérrákkal küzd, mindezt egy nyugati országban élő üzletember szivárogtatta ki a New Lines Magazinnak, a férfi egy orosz oligarchával tárgyalt, beszélgetésüket pedig titokban rögzítette. A Kremlhez közel álló férfi azt állította, hogy Putyin valójában nagyon beteg, és vérrákja van.

A vér-, vagyis a hematológiai rák több különböző típust foglal magában, melyek mind befolyást gyakorolnak a vérsejtekre, csontvelőre és a nyirokrendszerre. Ide tartozik a leukémia, lymphoma és myeloma is.Az nem derült ki, hogy melyik fajtát diagnosztizálták az orosz elnök szervezetében, a betegségről részletesebben ebben a cikkünkben olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az oligarcha a politikus döntéseit is bírálta.

- Egyértelműen tönkretette Oroszország, Ukrajna és más országok gazdaságát. A fejében van a probléma, egy őrült fickó a feje tetejére tudja állítani az egész világot - hallható volt a panaszkodása a felvételen.

Az nem derült ki, hogy ki is volt ez az orosz oligarcha, annyi viszont kiderült a cikkből, hogy jelenleg nem a hazájában él, illetve a Forbes magazin által elkészített leggazdagabb orosz üzletemberek listáján is szerepel.

Sok katonai vezető és biztonsági tisztviselő, valamint Putyin saját cimborái közül is többen úgy vélik, hogy az orosz vezető haldoklik, vagy súlyos betegséggel küzd.

profimedia-0689839927
Fotó: Profimedia

Május elején a The Mirror arról írt, hogy Putyint hamarosan megműtik a rákos megbetegedése miatt, addig ideiglenesen Nyikolaj Patrusevet kérte fel, hogy vegye át tőle hivatalos teendőit. A brit lap forrásként a Telegram channel General SVR-t jelölte meg, amit állítólag az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya működtet. Putyin egy kétórás beszélgetés során jelentette ezt be Patrusevnek, azt is elmondta neki, hogy őt tartja szinte az egyetlen igazi bizalmasának és barátjának a hatalmi rendszerben.

A Kreml minden híresztelést tagad, állításuk szerint az orosz elnök fitt és egészséges.

Vlagyimir Putyin szeretője

Képes összeállításunkban megnézheted Alina Kabajeva fotóit.

Ezt is szeretjük