Vlagyimir Putyin ritkán látott esküvői fotói: Ljudmilával 31 évig voltak házasok

Vlagyimir Putyin 1983-ban vette feleségül Ljudmilát.

putyin-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vlagyimir Putyin 2000 óta Oroszország első számú embere, a világ egyik legbefolyásosabb politikusaként tartják számon. A magánéletét óvja a nyilvánosságtól, csak pletykák keringenek a kapcsolati státuszáról.

Amikor megválasztották Oroszország elnökének, már házasságban élt, így Ljudmila rögtön az ország first ladyjévé vált.

Vlagyimir Putyin esküvői fotói

Ljudmila hat évvel volt fiatalabb Putyinnál, 1958-ban látta meg a napvilágot, sokféle dologgal foglalkozott, volt postás, nővér és légikisasszony is, az Aeroflot munkatársa volt, írta meg az Independent. Okos nő, folyékonyan beszél az orosz mellett spanyolul, franciául és németül. A '80-as évek elején sodorta össze az élet a politikussal, egy közös barátjuk lévén ismerkedtek meg egy színházban. Végül 1983-ban keltek egybe, ritkán látott esküvői fotóikat a Soviet Visuals Twitter-fiók is megosztotta. A nő egy nagyon visszafogott menyasszonyi ruhában mondta ki az igent.

Két lányuk született, Marija 1985-ben, Jekatyerina 1986-ban látta meg a napvilágot. Bár ma már mind a ketten felnőttek, csak tippek vannak arról, kik is a Putyin lányok valójában, édesapjuk érthető módon nem szeretné felfedni a kilétüket, hiszen egyből a támadások célpontjává válnának.

1986-tól 1990-ig Drezdában élte a mindennapjait a család, ahol Putyin a KGB kötelékében hírszerzőként dolgozott. Az életük 2000-ben változott meg gyökeresen, ez a fordulat pedig Ljudmila életére nem volt túl jó hatással. Nem szerette a körülöttük kialakult felhajtást, a sok utazás is megviselte. Nem mellesleg nem lehetett egyszerű a férje mellett sem az élet, a The Moscow Times lap egy régi mondásából így idézett:

- Sajnos a férjem egy vérszívó!

Persze ezt poénos mondatnak szánta, de ahogy a mondás tartja, a viccben mindig van némi igazság. Ezt az elszólását egy német barátjuknak, Irene Pietschnek mesélte el. Az asszony még egy könyvet is írt róluk Fragile Friendships címen, amelyből kiderült, Ljudmila például nyitott volt az asztrológiára, de ez nem tetszett Putyinnak, így ha témába jött a horoszkóp vagy a spiritualitás, a politikus egyből elcsitította párját. 

Ez a kép 1985-ben készült róluk.
Ez a kép 1985-ben készült róluk.
Fotó: Tass / Getty Images Hungary

Ljudmila azért pozitívumokat is elkotyogott a '90-es években a német ismerősének, úgy írta le akkor a férjét, mint a számára legtökéletesebb férfit, szerette benne, hogy sosem iszik, és soha nem bántaná őt. Azt viszont elpanaszkodta, hogy túl sok időt tölt a barátaival a társasági eseményeken.

Bár már a 2000-es években is pletykálták, hogy elválnak, de akkor ezt tagadták, hivatalosan 2013 júniusában jelentették be, hogy véget vetnek a házasságuknak. A válásukat 2014-ben mondták ki. Azóta Ljudmila újraházasodott. 2015-ben a nála 21 évvel fiatalabb Artur Ocseretníjhez ment hozzá feleségül.

Angela Merkel férje

Képes összeállításunkban megnézheted Angela Merkel és férje közös fotóit.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük