Vilmos és Katalin 10 éves házasok lettek: sosem látott, szerelmes képekkel köszöntötte őket a palota
Vilmos és Katalin ma ünneplik tizedik házassági évfordulójukat.

vilmos-katalin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg és Katalin hercegné az abszolút kedvencek a brit királyi családért rajongók szemében. A 2000-es évek elején szerettek egymásba a St. Andrews-i Egyetemen, bár voltak hullámvölgyeik, 2007-ben, öt év járás után hónapokig külön voltak, de végül újra egymásra találtak, azóta töretlen a kapcsolatuk. Eljegyzésüket 2010-ben jelentették be, a nagy napjukat 2011. április 29-én tartották meg.

Vilmos herceg és Katalin hercegné tíz évvel ezelőtt kötötték össze az életüket

Amikor 2010 novemberében bejelentették eljegyzésüket, sokan örültek nekik, hiszen már az angol sajtó azzal élcelődött, hogy a trónörökös sosem veszi feleségül Kate Middletont, sőt, a hercegnére a Waitie Katie gúnynevet is ráaggatták, ami magyarra fordítva várakozó Katit jelent. Mások amiatt szekálták a herceg választottját, mivel Katalin egy középosztálybeli családból való, nem csörgedezik nemesi vér az ereiben, így a Kate Middleclass gúnynév is elterjedt a brit sajtóban.

Végül 2011. április 29-én kötötték össze az életüket, ez külön ünnepnap volt az Egyesült Királyságban. Összesen 1900 főt hívtak meg a ceremóniára, a boldogító igent a westminsteri apátsági templomban mondták ki. Hatalmas tömeg gyűlt össze London utcáin, egymillióan vonultak ki csak azért, hogy elkapjanak egy pillanatot, amíg a hercegi pár eljut a templomból a Buckingham-palotába. Nyitott lovaskocsin mentek, így tudtak integetni az alattvalóknak.

Katalin gyönyörű menyasszony volt, az Alexander McQueen kreációt Sarah Burton tervezte. Egyszerre volt tradicionális és modern, a divatmagazinok és szakértők elismerően nyilatkoztak a ruháról, Karl Lagerfeld szerint igazi klasszikus darab volt, amiről Erzsébet királynő menyasszonyi öltözéke jutott az eszébe.

A házaspár az esküvőjük után pár évvel belekezdett a családalapításba: György herceg 2013. július 22-én, Charlotte hercegnő 2015. május 2-án, Lajos herceg 2018. április 23-án látta meg a napvilágot. Bár 2020 elején elmondták, Vilmos nem akar több gyermeket, legutóbbi sajtóértesülések szerint tervezik, hogy lesz egy negyedik babájuk.

Az elmúlt egy évben a karanténidőszak csak még közelebb hozta őket egymáshoz, az elmúlt hónapokban a testbeszédük is sokat változott, úgy viselkednek, akár a friss szerelmesek. Nos, a köztük lévő nagy szerelem és tisztelet legfrissebb, még sosem látott képeiken is meglátszik. A Kensington-palota Cambridge hercegét és hercegnéjét gyönyörű, szerelmes fotókkal köszöntötte fel a tizedik házassági évfordulójuk alkalmából.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép párt alkot Vilmos herceg és Katalin hercegné.

Ezt is szeretjük