Károly király javaslatától feláll a szőr Vilmos herceg hátán: ezért szállna szembe apja akaratával

Vilmos herceg szerint nem jó ötlet, ha Károly király meghívja a koronázására Harryt és Meghant.

GettyImages-1423734642
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Károly királyt május 6-án koronázzák meg a Westminster-apátságban, a ceremónia hétvégéjén Nagy-Britannia-szerte óriási ünnepségeket tartanak, és valószínűleg világszerte rengeteg turista látogat majd el ebben az időszakban Londonba.

A szervezés már javában zajlik, ám hiába Károly fejére kerül a korona, fia, Vilmos herceg nem minden ötletével ért egyet, írta meg a Daily Mail.

Vilmos herceg véleménye Károly király koronázásáról

A Buckingham-palota a vendégek listáját egyelőre nem közölte, és hivatalosan arról sem tettek bejelentést, hogy Harry herceg és Meghan hercegné egyáltalán részt vehetnek-e a szertartáson. A brit lap megtudta, Károly vágyik arra, hogy kisebbik fia és a menye is ott legyen a koronázásán. Justin Welbyt, a canterbury érseket is megkérte, hogy adja erre áldását.

GettyImages-1245431878
Fotó: PA Wire - PA Images / Getty Images Hungary

December óta folyamatosan Sussex hercegéről és hercegnéjéről szólnak a hírek, először ott volt a Netflixen megjelent dokumentumsorozatuk, majd januárban a boltok polcain megjelent Harry memoárja, a Tartalék. Több kijelentésükkel megsértették a brit királyi családot, de rajtuk kívül sokan háborodtak fel a viselkedésükön.

Károlyt egyáltalán nem érdekli, kisebbik gyermeke milyen botrányt csinált. Sőt úgy gondolja, ha Harry hercegék nem lennének ott a koronázáson, az elég nagy visszhangot okozna. Ha viszont ők is részt vennének a szertartáson, nem lopnák el előle a show-t.

Vilmos azonban ellenzi ezt az ötletet.

GettyImages-1240575527
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A walesi herceg fél attól, hogy a testvére a ceremónián olyan dolgot művelne, amivel beárnyékolná az egész eseményt.

Az üggyel kapcsolatban még felmérést is készítettek Nagy-Britanniában, írta meg a Daily Express. A britek kétharmada úgy gondolja, Harryéknek ott a helyük a koronázáson. Az emberek 30 százaléka azonban úgy véli, maradjanak otthon Amerikában.

Ezért nincs sok esélye Vilmosnak, hogy a trónra kerüljön

Szakértők szólaltak meg azzal kapcsolatban, hogy látják a brit királyi család jövőjét.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük